Morata: Džeko, alal vera!

Napadač Čelsija Alvaro Morata izjavio je italijanskim medijima da izuzetno cijeni centarfora Rome Edina Džeka.

Fudbal 31.10.2017 | 09:45
Morata: Džeko, alal vera!
Španski fudbaler je u intervju za uglednu "Gazetu delo Sport" jako pohvalno govorio o kapitenu Bosne i Hercegovine, koji je na Stamford bridžu" postigao dva pogotka u remiju Rimljana (3:3) sa engleskim šampionom u prvom međusobnom dvoboju ove sezone.

U utorak će biti odigran "revanš" u Ligi šampiona na rimskom "Olimpiku", a Morata se najviše pribojava upravo Džeka.

"Džeko je specifičan. Njegov prvi gol u Londonu je remek-djelo. Uvijek mi se sviđao Džeko, on je pravi šampion", rekao je Španac o nekadašnjem napadaču Mančester sitija, Volfsburga, čeških Teplica i Željezničara.



Dvadesetpegodišnji Morata je priznao i da je pogriješio što se poslije odlične dvije sezone u Juventusu, vratio u matični Real Madrid, prije nego što je ljetos"oživio" karijeru odlaskom na "Stamford bridž".

U Moratinom ugovoru sa "starom damom" stajala je klauzula po kojoj Real može da ga vrati u svoje redove, što je i učinio, kada je mladi golgeter dao veliki doprinos osvajanju "duple krune" i plasmanu u finale Lige šampiona 2015. godine (1:3 protiv Barselone).

"Imao sam dogovor sa Realom i to je moralo da se poštuje. Ali, bio sam razočaran kada sam shvatio kakav status imam tamo. Gledali su na mene kao na dijete", rekao je za "Gazetu delo Sport" Alvaro Morata, koji je u "kraljevskom" klubu bio rezerva Karimu Benzemi.

On je rekao da mu nedostaju život u Italiji i igranje u Seriji A, kao i da bi volio jednog dana da se vrati.

"U Španiji je dominantna tehnika, u Italiji taktika, ali ima i kvaliteta, dok se u Engleskoj najviše gleda fizička snaga. Da li bih se vratio u Italiju? Da, imam veliku želju. Moja žena želi da živi u Španiji i Italiji, a London je kompromis".

On je ove sezone dao sedam golova i zabilježio tri asistencije na 11 nastupa za Čelsi u Premijer ligi i Ligi šampiona.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar