ЕК - Николић: Прилика за младе центре!

Тренер Партизана у уторак ће у Лиможу тражити игру са много трчања, али и јачу одбрану од досадашње.

Кошарка 31.10.2017 | 10:30
ЕК - Николић: Прилика за младе центре!
Мирослав Николић изјавио је да ће утакмица 4. кола Еврокупа, против Лиможа у Француској (уторак, 20.30), бити нова прилика да његови млади играчи стекну неопходно искуство.

"У односу на утакмицу против Цибоне, враћају се Милер и Аранитовић, али ће одсуствовати Самјуелс и Величковић, што ће отворити простор да млађи играчи под кошем добију више минута и покажу колико су научили од почетка сезоне", рекао је тренер Партизана.

Приступ игри остаће исти као на претходним мечевима.

"Бићемо скромни и пожртвовани, као и до сада. Покушаћемо да играмо модерну кошарку, са доста трчања, али и јачу одбрану него што смо играли до сада", поручио је Николић.

Александар Аранитовић је прошле недеље са седам постигнутих поена допринео победи у Билбау. Млади бек нагласио је да серија од три победе у АБА лиги и Еврокупу даје "ветар у леђа".

"Жао ми је што нећемо бити комплетни. Свима је јасно колико овом младом тиму значе квалитет и искуство које поседују Новица и Самардо, али нама је свака утакмица прилика да покажемо напредак, вољу и борбу, тако да ћемо и у Лиможу дати свој максимум", поручио је Аранитовић.

Француски тим има скор 1-2, као и Партизан, Лијетувос Ритас и Билбао, што значи да је наредни меч врло важан са аспекта борбе за прва четири места у групи и пласман у Топ 16 фазу.

"Улогу фаворита препуштамо њима, нама нека остану борбеност и добар ритам са претходних неколико утакмица", каже Аранитовић.

ПАРОВИ 4. КОЛА:

уторак

Лимож - Партизан 20.30

среда

Локомотива Кубањ - Билбао 18.00
Алба - Лијетувос Ритас 20.00

ТАБЕЛА: Локомотива 3-0, Алба 2-1, Лијетувос Ритас 1-2, Билбао 1-2, Лимож 1-2, Партизан 1-2.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар