EK - Nikolić: Prilika za mlade centre!

Trener Partizana u utorak će u Limožu tražiti igru sa mnogo trčanja, ali i jaču odbranu od dosadašnje.

Košarka 31.10.2017 | 10:30
EK - Nikolić: Prilika za mlade centre!
Miroslav Nikolić izjavio je da će utakmica 4. kola Evrokupa, protiv Limoža u Francuskoj (utorak, 20.30), biti nova prilika da njegovi mladi igrači steknu neophodno iskustvo.

"U odnosu na utakmicu protiv Cibone, vraćaju se Miler i Aranitović, ali će odsustvovati Samjuels i Veličković, što će otvoriti prostor da mlađi igrači pod košem dobiju više minuta i pokažu koliko su naučili od početka sezone", rekao je trener Partizana.

Pristup igri ostaće isti kao na prethodnim mečevima.

"Bićemo skromni i požrtvovani, kao i do sada. Pokušaćemo da igramo modernu košarku, sa dosta trčanja, ali i jaču odbranu nego što smo igrali do sada", poručio je Nikolić.

Aleksandar Aranitović je prošle nedelje sa sedam postignutih poena doprineo pobedi u Bilbau. Mladi bek naglasio je da serija od tri pobede u ABA ligi i Evrokupu daje "vetar u leđa".

"Žao mi je što nećemo biti kompletni. Svima je jasno koliko ovom mladom timu znače kvalitet i iskustvo koje poseduju Novica i Samardo, ali nama je svaka utakmica prilika da pokažemo napredak, volju i borbu, tako da ćemo i u Limožu dati svoj maksimum", poručio je Aranitović.

Francuski tim ima skor 1-2, kao i Partizan, Lijetuvos Ritas i Bilbao, što znači da je naredni meč vrlo važan sa aspekta borbe za prva četiri mesta u grupi i plasman u Top 16 fazu.

"Ulogu favorita prepuštamo njima, nama neka ostanu borbenost i dobar ritam sa prethodnih nekoliko utakmica", kaže Aranitović.

PAROVI 4. KOLA:

utorak

Limož - Partizan 20.30

sreda

Lokomotiva Kubanj - Bilbao 18.00
Alba - Lijetuvos Ritas 20.00

TABELA: Lokomotiva 3-0, Alba 2-1, Lijetuvos Ritas 1-2, Bilbao 1-2, Limož 1-2, Partizan 1-2.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar