Костелићева о Вон: Или смо жене или мушкарци!

Најбоља хрватска скијашица свих времена Јаница Костелић не види смисао у настојању Линдзи Вон да се такмичи у мушкој конкуренцији.

Остали спортови 02.11.2017 | 20:30
Костелићева о Вон: Или смо жене или мушкарци!
Американка већ неколико година покушава да промени "табор", али је Међународна скијашка федерација (ФИС) упорно одбија.

Ипак, она не одустаје у тој намери, поднела је нови захтев Америчкој сијашкој и сноубор федерацији (УССА), ФИС је одлучи одгодио за мај следеће године, па се нада да ће ући у историју у Лејк Луизу у спусту крајем новембра 2018.

"Можда на тај начин жели да подстакне друге девојке да се активирају и да их подстакне на боље резултате. Моје лично мишљење је да је то непотребно јер ми смо рођени или као жене или као мушкарци. Ми се евентуално можемо упортеђивати на тренингу, али овако, у некаквим озбиљним тркама, једноставно не видим смисао", рекла је Костелићева.

Костелићева је четири пута била олимпијски и пет пута светски шампион у слалому, велеслалому, комбинацији, супер-Г и спусту.



Вон се у суботу такмичила у велеслалому после скоро двогодишње паузе, али није успела да избори друго вожњу у Зелдену.

"Наравно да сам желела да будем боља. Увек сам много нервозна на првој трци, па је добро избацити то из себе. Срећна сам што се тркам. Волим ово да радим", рекла је Американка.

Она је у каријери победила на 77 трка Светског купа, једном је била олимпијски и два пута светски шампион у спусту и супер-Г.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар