ПЛ БиХ: Широки у наставку нокаутирао Зрињски, петарда Сарајева!

Актуелни шампион Босне и Херцеговине, Зрињски из Мостара водио је на полувремену у Широком Бријегу, али је домаћин направио преокрет у наставку и славио у херцеговачком дербију - 2:1 (0:1).  "Петарда" Сарајева за 30. рођендан Хорди зла! Фудбалери Сарајева су са пет голова у мрежи Челика (5:0) честитали 30. рођендан својим најватренијим присталицама у посљедњем мечу 13. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине.

Фудбал 30.10.2017 | 09:15
ПЛ БиХ: Широки у наставку нокаутирао Зрињски, петарда Сарајева!
Домаћин је ове године, пред недјељну битку на "Пецари", два пута побиједио актуелног шампиона захваљујући головима Вагнера Лага и Ивана Крстановића, оба пута у Купу БиХ, а у недјељу је први пут славио у првенственом мечу у оквиру 13. кола Премијер лиге БиХ.

И то послије преокрета, кладионичарским жаргоном речено "из двојке у кеца".

ШИРОКИ БРИЈЕГ - ЗРИЊСКИ 2:1 (0:1)

Широкобријежани су овим тријумфом стигли на диобу прве позиције са Мостарцима и сарајевским Жељезничарем и наставили серију побједа на седам мечева у свим такмичењима!

Ипак, тим Блажа Слишковића је доминирао у првом полувремену и стекао минималну предност захваљујући несхватљивом истрчавању голмана домаћина Луке Билобрка и одличној реализацији Огњена Тодоровића у 31. минуту.

Изабраници Горана Саблића су први запријетили у седмом минуту преко Дејана Чабраје, али је добро интервенисао голман гостију из Мостара Кенан Пирић, да би два минута касније узвратио Зрињски послије ударца Хариса Ханџића, међутим, и Лука Билобрк је спасио ситуацију.

Још бољу шансу у 11. минуту пропустио је Лука Менало, био је сам испред голмана, шутирао је искоса са десне стране, али само поред гола Зрињског.

Осим гола, најбољу прилику у првом дијелу имали су такође Мостарци у 21. минуту кад је одлично по лијевој страни прошао капитен Зрињског Перо Стојкић и убацио лопту у гужву, гдје се добро снашао Огњен Тодоровић и петом преварио Луку Билобрка, међутим, пречка је била савезник домаће екипе.

У наставку сусрета, домаћин је имао иницијативу желећи да што прије стигне до изједначења, док су гости "стали на лопту", чекали на неку грешку Широкобријежана или да из евентуалне контре дотуку противника.

Остало је 15-ак минута до краја утакмице кад је услиједио "блицкриг" Широког Бријега и за три минута поптуни преокрет!

Најприје је 74. минуту послије центаршута из корнера, Славко Бралић погодио пречку, а одбијену лопту са пар метара у мрежу поспремио Лука Менало за 1:1.

Само три минута касније, догодио се потпуни преокрет - послије новог продора по десној страни и центаршута, стријелац изједначујућег гола Лука Менало је погодио стативу, лопта се од леђа голмана Кенана Пирића одбила до Дејана Чабраје, који такве "зицере" не пропушта - 2:1.

ШИРОКИ БРИЈЕГ: Билобрк, Матић, Баришић, Д. Ћорић, Чабраја, Ћорлука, Менало, Лончар, Бегоња, Бралић, Марковић. Тренер: Горан Саблић

ЗРИЊСКИ: Пирић, Баришић, Чирјак, Ханџић, Пезер, Лаштро, Стојкић, Тодоровић, Јамак, Катанец, Билбија. Тренер: Блаж Слишковић

"Петарда" Сарајева за 30. рођендан Хорди зла! Фудбалери Сарајева су са пет голова у мрежи Челика (5:0) честитали 30. рођендан својим најватренијим присталицама у посљедњем мечу 13. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине.

Сарајево је повезало у недјељу увече и трећу побједу у шампионату и то на супериоран начин нанијевши Зеничанима прави дебакл на "Кошеву"!

САРАЈЕВО - ЧЕЛИК 5:0 (4:0)

Све је било јасно послије првог полувремена, када су изабраници Хусрефа Мусемића постигли четири поготка, да би у наставку на отварању комплетирали "петарду" и потом мало "прикочили" како не би баш понизили клуб са "Билиног поља".

Била је ово седма побједа Сарајлија за четврту позицију на табели, док су Зеничани укњижили девети пораз и налазе са на 10. мјесту.

Најприје је мрежу гостију из Зенице начео Крсте Велкоски у 10. минуту из оправдано досуђеног једанаестерца, да би средином првог дијела Перица Иветић повисио резултат на 2:0 послије центаршута из корнера и смушене реакције одбране Челика.

Играо се 40. минут кад је мајсторски Амар Рахмановић послије соло акције практично осигурао три бода екипи са "Кошева", а у посљедњем минуту полувремена, Сарајево је постигло и четврти гол.

Стријелац је био Мерсудин Ахметовић за катастрофу Зеничана на стадиону "Асим Ферхатовић Хасе" - 4:0 у првом дијелу сусрета на којем су навијачи домаћина, тзв. Хорде зла прославиле 30 година постојања.

Само што су се фудбалери вратили на терен са заслуженог одмора, Сарајево је постигло и пети погодак послије лијепе акције коју је завршио млади Сањин Лелић.Био је то његов првенац у бордо дресу.

Након што је комплетирана "петарда" домаћина, Хорде зла су показали да и "они јако воле пиротехнику", али у буквалном смислу, па ће посла послије 30. рођендана имати и Дисциплинска комисија Фудбалског савеза БиХ.

Искључење за тренера Челика

Стратег Зеничана Елведин Бегановић је искључен на почетку другог полувремена од стране арбитра Драгана Петровића из Бањалуке због приговора.

САРАЈЕВО: Павловић, Кузмановић, Ахметовић, Рахмановић, Велкоски, Хебибовић, Иветић, Радовац, Михојевић, Лелић, Адукор.

ЧЕЛИК: Карајбић, Хасанхоџић, Јурковић, Дувњак, Х. Адиловић, Хаџикадунић, Јагањац, Мехић, Шишић, Дураковић, Т. Адиловић.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 13. КОЛО:

Широки Бријег - Зрињски 2:1 (0:1)
/Менало 74, Чабраја 77 - Тодоровић 31/

Сарајево - Челик 5:0 (4:0) 
/Велкоски 10 пен, Иветић 23, Рахмановић 40, Ахметовић 45, Лелић 47/

Субота

Крупа - Витез 3:0 (2:0)
/Љубеновић 16, Барић 33, Дабић 90/

Радник - Слобода 1:0 (0:0)
/Хаџић 48/

Жељезничар - Младост 2:0
/Закарић 14, 36/

Борац - ГОШК 1:0 (1:0)
/Кунић 4/


ТАБЕЛА: Жељезничар 28, Широки Бријег 28, Зрињски 28, Сарајево 23, Крупа 22, Борац 20, Младост 19, Радник 17, ГОШК 13, Челик 10, Слобода 9, Витез 5.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар