PL BiH: Široki u nastavku nokautirao Zrinjski, petarda Sarajeva!

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine, Zrinjski iz Mostara vodio je na poluvremenu u Širokom Brijegu, ali je domaćin napravio preokret u nastavku i slavio u hercegovačkom derbiju - 2:1 (0:1).  "Petarda" Sarajeva za 30. rođendan Hordi zla! Fudbaleri Sarajeva su sa pet golova u mreži Čelika (5:0) čestitali 30. rođendan svojim najvatrenijim pristalicama u posljednjem meču 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Fudbal 30.10.2017 | 09:15
PL BiH: Široki u nastavku nokautirao Zrinjski, petarda Sarajeva!
Domaćin je ove godine, pred nedjeljnu bitku na "Pecari", dva puta pobijedio aktuelnog šampiona zahvaljujući golovima Vagnera Laga i Ivana Krstanovića, oba puta u Kupu BiH, a u nedjelju je prvi put slavio u prvenstvenom meču u okviru 13. kola Premijer lige BiH.

I to poslije preokreta, kladioničarskim žargonom rečeno "iz dvojke u keca".

ŠIROKI BRIJEG - ZRINJSKI 2:1 (0:1)

Širokobriježani su ovim trijumfom stigli na diobu prve pozicije sa Mostarcima i sarajevskim Željezničarem i nastavili seriju pobjeda na sedam mečeva u svim takmičenjima!

Ipak, tim Blaža Sliškovića je dominirao u prvom poluvremenu i stekao minimalnu prednost zahvaljujući neshvatljivom istrčavanju golmana domaćina Luke Bilobrka i odličnoj realizaciji Ognjena Todorovića u 31. minutu.

Izabranici Gorana Sablića su prvi zaprijetili u sedmom minutu preko Dejana Čabraje, ali je dobro intervenisao golman gostiju iz Mostara Kenan Pirić, da bi dva minuta kasnije uzvratio Zrinjski poslije udarca Harisa Handžića, međutim, i Luka Bilobrk je spasio situaciju.

Još bolju šansu u 11. minutu propustio je Luka Menalo, bio je sam ispred golmana, šutirao je iskosa sa desne strane, ali samo pored gola Zrinjskog.

Osim gola, najbolju priliku u prvom dijelu imali su takođe Mostarci u 21. minutu kad je odlično po lijevoj strani prošao kapiten Zrinjskog Pero Stojkić i ubacio loptu u gužvu, gdje se dobro snašao Ognjen Todorović i petom prevario Luku Bilobrka, međutim, prečka je bila saveznik domaće ekipe.

U nastavku susreta, domaćin je imao inicijativu želeći da što prije stigne do izjednačenja, dok su gosti "stali na loptu", čekali na neku grešku Širokobriježana ili da iz eventualne kontre dotuku protivnika.

Ostalo je 15-ak minuta do kraja utakmice kad je uslijedio "blickrig" Širokog Brijega i za tri minuta poptuni preokret!

Najprije je 74. minutu poslije centaršuta iz kornera, Slavko Bralić pogodio prečku, a odbijenu loptu sa par metara u mrežu pospremio Luka Menalo za 1:1.

Samo tri minuta kasnije, dogodio se potpuni preokret - poslije novog prodora po desnoj strani i centaršuta, strijelac izjednačujućeg gola Luka Menalo je pogodio stativu, lopta se od leđa golmana Kenana Pirića odbila do Dejana Čabraje, koji takve "zicere" ne propušta - 2:1.

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Matić, Barišić, D. Ćorić, Čabraja, Ćorluka, Menalo, Lončar, Begonja, Bralić, Marković. Trener: Goran Sablić

ZRINJSKI: Pirić, Barišić, Čirjak, Handžić, Pezer, Laštro, Stojkić, Todorović, Jamak, Katanec, Bilbija. Trener: Blaž Slišković

"Petarda" Sarajeva za 30. rođendan Hordi zla! Fudbaleri Sarajeva su sa pet golova u mreži Čelika (5:0) čestitali 30. rođendan svojim najvatrenijim pristalicama u posljednjem meču 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je povezalo u nedjelju uveče i treću pobjedu u šampionatu i to na superioran način nanijevši Zeničanima pravi debakl na "Koševu"!

SARAJEVO - ČELIK 5:0 (4:0)

Sve je bilo jasno poslije prvog poluvremena, kada su izabranici Husrefa Musemića postigli četiri pogotka, da bi u nastavku na otvaranju kompletirali "petardu" i potom malo "prikočili" kako ne bi baš ponizili klub sa "Bilinog polja".

Bila je ovo sedma pobjeda Sarajlija za četvrtu poziciju na tabeli, dok su Zeničani uknjižili deveti poraz i nalaze sa na 10. mjestu.

Najprije je mrežu gostiju iz Zenice načeo Krste Velkoski u 10. minutu iz opravdano dosuđenog jedanaesterca, da bi sredinom prvog dijela Perica Ivetić povisio rezultat na 2:0 poslije centaršuta iz kornera i smušene reakcije odbrane Čelika.

Igrao se 40. minut kad je majstorski Amar Rahmanović poslije solo akcije praktično osigurao tri boda ekipi sa "Koševa", a u posljednjem minutu poluvremena, Sarajevo je postiglo i četvrti gol.

Strijelac je bio Mersudin Ahmetović za katastrofu Zeničana na stadionu "Asim Ferhatović Hase" - 4:0 u prvom dijelu susreta na kojem su navijači domaćina, tzv. Horde zla proslavile 30 godina postojanja.

Samo što su se fudbaleri vratili na teren sa zasluženog odmora, Sarajevo je postiglo i peti pogodak poslije lijepe akcije koju je završio mladi Sanjin Lelić.Bio je to njegov prvenac u bordo dresu.

Nakon što je kompletirana "petarda" domaćina, Horde zla su pokazali da i "oni jako vole pirotehniku", ali u bukvalnom smislu, pa će posla poslije 30. rođendana imati i Disciplinska komisija Fudbalskog saveza BiH.

Isključenje za trenera Čelika

Strateg Zeničana Elvedin Beganović je isključen na početku drugog poluvremena od strane arbitra Dragana Petrovića iz Banjaluke zbog prigovora.

SARAJEVO: Pavlović, Kuzmanović, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Hebibović, Ivetić, Radovac, Mihojević, Lelić, Adukor.

ČELIK: Karajbić, Hasanhodžić, Jurković, Duvnjak, H. Adilović, Hadžikadunić, Jaganjac, Mehić, Šišić, Duraković, T. Adilović.

PREMIJER LIGA BIH - 13. KOLO:

Široki Brijeg - Zrinjski 2:1 (0:1)
/Menalo 74, Čabraja 77 - Todorović 31/

Sarajevo - Čelik 5:0 (4:0) 
/Velkoski 10 pen, Ivetić 23, Rahmanović 40, Ahmetović 45, Lelić 47/

Subota

Krupa - Vitez 3:0 (2:0)
/Ljubenović 16, Barić 33, Dabić 90/

Radnik - Sloboda 1:0 (0:0)
/Hadžić 48/

Željezničar - Mladost 2:0
/Zakarić 14, 36/

Borac - GOŠK 1:0 (1:0)
/Kunić 4/


TABELA: Željezničar 28, Široki Brijeg 28, Zrinjski 28, Sarajevo 23, Krupa 22, Borac 20, Mladost 19, Radnik 17, GOŠK 13, Čelik 10, Sloboda 9, Vitez 5.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar