Тошић у трилеру донио побједу Партизану над Борцем!

Фудбалери Партизана победили су Борац на гостујућем терену у дословце последњем тренутку голом Зорана Тошића из слободног ударца са 2:1.  Тошић евроголом спречио сензацију у Чачку! У 15. колу Суперлиге Србије Партизан победио Борац голом Зорана Тошића у шестом минуту надокнаде времена - 2:1. Искусни фудбалер промашио пенал у 88. Стрелци су били Леандре Тавамба и Матеус.  Фуриозан финиш Чукаричког за преокрет и победу! Вождовац изгубио бодове на Бановом брду у последњим минутима. Раднички први пут поражен у Нишу ове сезоне. Радник убедљив против Спартака. . .

Фудбал 30.10.2017 | 08:15
Тошић у трилеру донио побједу Партизану над Борцем!
Први гол на мечу је постигао Леандре Тавамба који је на овој утакмици био резервиста и ушао је у другом полувремену. Он је погодио у 59. минуту, а изједначио је у 70. Лазар Јовановић.

Борац су секунди делили од узимања бода шампиону јер су Чачани на свом терену у неким деловима утакмице имали и иницијативу и шансе на својој страни.

Кнежевић је погодио и пречку у 50. минуту, на другој страни је Тошићу одбранио пенал Бајић па се чинило да је нерешен резултат и најправеднији исход до надокнаде времена. 

Утакмицу је солидним покушајем отворио Сејдуба Сума, а утакмица је кренула отвореном игром на обе стране. Борац никако у првих петнаестак минута није изгледао као екипа која је последњепласирана на табели. Већ у првих десетак минута претили су Кнежевић и Јовановић, али је после петнаестак минута Партизан преузео иницијативу. 

Међутим, до краја првог дела игре је виђена "успаванка" без правих прилика, а темпо утакмице је опао. 

Друго полувреме донело је много више узбуђења и боље игре на обе стране. Први минути су као и у првом делу припали Борцу. Већ у 50. минуту се тресла пречка Јовичића, а Кнежевић је умало постигао водећи гол за Борац. Лопта се после пречке није одбила до Матеуса Лиме, што је Партизан искористио само девет минута касније. 

Из игре је на полувремену изашао Сума, заменио га је Тавамба и то ће се испоставити као одлична измена јер је Тавамба искористио дупли пас са Тошићем да да водећи гол за Партизан. Тошић је пребацио одбрану високом лоптом, а Тавамба Бајића, па је само спустио у мрежу. 

То није обесхрабрило тим Игора Спасића који је деловао одлучно у намери да изједначи. То је успео у два сјајна потеза. Аут, дриблинг Лазара Јовановића који из игре избацује Митровића и упошљава на петерцу Лиму, а овај спроводи лопту у мрежу Партизана за велику радост Борца. 

Од тог тренутка, били су изједначени и једни и други и финиш је до пенала за Партизан у 88. минуту био мирнији. У 88. минуту Јанковић пада после дуела са Чађеновићем, Анђеловски свира пенал, али... Бајић брани Тошићу и остаје 1:1. 

Меч је продужен пет минута, али се због неколико измена продужава још, у 97. слободан ударац за Партизан, Тошић намешта лопту и погађа од стативе за 2:1 и велику победу свог тима. 

Партизан сада заостаје четири бода за Звездом која је раније у току дана победила Земун са 1:0.

Борац је био одличан и није заслужио да изгуби. Партизан је био лош и по приказаном, за скоро 97 минута игре у Чачку, незаслужено у Београд носи три бода, која разлику на табели у односу на Црвену звезду враћају на "минус четири"

Борац - Партизан 1:2 (0:0)!

Шампион је победио голом Зорана Тошића у седмом минуту судијске надокнаде. Искусни фудбалер маестрално је извео слободан ударац са 20-ак метара и матирао Владимира Бајића, кога није успео да савлада у 88. из пенала.

Остаје нејасно због чега је судија Новица Анђеловски продужио утакмицу на стадиону "крај Мораве" за седам минута, иако је претходно показао да ће се играти још четири после истека 90.

О томе ће се вероватно наредних дана много причати...

Гол Тошића подсетио је на сезону 2007/2008, када је Ненад Ђорђевић на истом стадиону, против истог ривала, на истој страни постигао у последњем минуту гол из "слободњака", који су многи касније прогласили кључним у борби за титулу.

Било како било, Партизан је опет победио, али је још једном, ко зна који пут искидао нерве својих навијача. Сада је отишао најдаље. Мучили су се црно-бели против екипе која је у претходних 14 кола освојила свега седам бодова и само два пута победила и једном играла нерешено.

Борац је много тога показао против Партизана, поготово у другом делу. Инструкције тренера Игора Спасића биле су јасне и прецизне, а када су "зебре" добијено у свлачионици примениле на терену, добили смо врло опасан и конкретан Борац. Филип Кнежевић је погодио пречку, одбрана Београђана је неколико пута била на мукама, али Чачани нису имали ни среће, ни довољно концентрације, односно знања у завршницама акција које су "мирисале" на голове.

И Партизан је имао прилика, међутим, игра је и у Чачаку била далеко испод очекиваног нивоа. Мирослав Ђукић дефинитивно ће морати да нађе механизам којим ће покренути "ваљак", јер ако овако настави питање је дана када ће Партизан изгубити бодове.

Ђукић је на почетку другог полувремена на терен увео Евертона и Тавамбу и тако прешао на формацију 4-4-2. Чињеница је да је ова промена донела резултат црно-белима, али је и Борац врло лако проналазио пут до казненог простора противника.

Ленадре Тавамба и Зоран Тошић су дуплим пасом у 60. минуту изиграли одбрану "зебри", а Камерунац се седми пут ове сезоне у Суперлиги уписао у стрелце.

Брже боље после вођства - тренер Партизана је извео Огњена Ожеговића и увео Милана Радина, како би обезбедио прилазе голу. Али, већ у 70. било је 1:1. Лазар Јовановић је сјајно прошао по десној страни, преварио Милана Митровића и онда асистирао за Матеуса, који "штиклом" погађа мрежу.

Недуго после изједначења Кнежевић је имао прилику за потпуни преокрет, међутим Марко Јовичић је био опрезан.

Анђеловски је у 88. минуту показао "на креч" у шеснаестерцу Борца, оценивши старт Јована Чађеновића над Марком Јанковићем као недозвољен.

Ипак, Владимир Бајић био је успешнији од Зорана Тошића.

Искусни фудбалер искупио се девет минута касније...

Партизан у победничком расположењу дочекује Скендербег у четвртак, али за прву победу у Лиги Европе мораће далеко боље...

БОРАЦ: Бајић - Обрадовић, Дуповац, Оташевић (од 12’ Марковић), Костић - Чађеновић, Зоћевић - Јовановић (од 92. Маринковић), Филиповић, Кнежевић - Матеус (од 94. Романић). 

ПАРТИЗАН: Јовичић - Немања Р. Милетић, Митровић, Остојић, Немања Г. Милетић - Јевтовић (од 46’ Евертон), Пантић - Тошић, Сума (од 46’ Тавамба), Јанковић - Ожеговић (од 66. Радин). 

Фуриозан финиш Чукаричког за преокрет и победу! Вождовац изгубио бодове на Бановом брду у последњим минутима. Раднички први пут поражен у Нишу ове сезоне. Радник убедљив против Спартака...

Само пет минута делило је фудбалере Вождовца од победе и повратка на треће место Суперлиге, али играчи Чукаричког пореметили су им планове. 

Головима у 85. и 90. минуту, "брђани" су дошли до преокрета и победе на домаћем терену - 2:1.

Јунаци победе Чукаричког били су Никола Дринчић и Немања Милојевић, син Звездиног тренера Владана Милојевић.а

Гости су претходно повели у 22. минуту поготком сјајног Дејана Георгијевића, којем је то седми погодак у последње четири утакмице (пре овог гола имао је два хет-трика).

Први пораз ове сезоне код куће доживео је Раднички из Ниша, који је поражен од Напретка 0:1.

Веома мотивисани ове недеље предвече били су играчи Радника, који су у Сурдулици напунили мрежу суботичког Спартака - 5:1, за помак ка средини табеле. 

Три бода од тимова из "доњег дома" освојила је и Бачка, која је пред својим навијалима савладала Јавор 2:1, а помак је направила и Младост, која је победила Мачву 2:0.

СУПЕРЛИГА, 15. коло:

Рад - Војводина 0:3 (0:1)
/Којашевић 21, Суботић 86, Јовановић 89/

Земун - Црвена звезда 0:1 (0:0)
/Боаћи 81/

ОФК Бачка - Јавор 2:1 (2:1)
/Мицић 8, 18 - Амановић 30/

Борац - Партизан 1:2 (0:0)
/Матеус 70 - Тавамба 60, Тошић 90+6/

Чукарички - Вождовац 2:1 (0:1)
/Дринчић 85, Милојевић 90 - Георгијевић 22/

Младост - Мачва 2:0 (1:0)
/Тумбасевић 17, Павловић 89/

Радник - Спартак 5:1 (4:1)
/Златановић 9, Радовић 32, Керемех 37, Гојковић 45, Станковић 90+1 - Ивановић 35/

Раднички - Напредак 1:3 (0:1)
/Распоповић 78 - Аливодић 17, 82, Ђерић 60/

ТАБЕЛА: Црвена звезда 40, Партизан 36, Војводина 30, Вождовац 28, Спартак 26, Чукарички 25, Раднички 23, Напредак 23, Младост 18, Радник 18, Мачва 16, Земун 14, Бачка 13, Јавор 11, Рад 8, Борац 7.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар