Tošić u trileru donio pobjedu Partizanu nad Borcem!

Fudbaleri Partizana pobedili su Borac na gostujućem terenu u doslovce poslednjem trenutku golom Zorana Tošića iz slobodnog udarca sa 2:1.  Tošić evrogolom sprečio senzaciju u Čačku! U 15. kolu Superlige Srbije Partizan pobedio Borac golom Zorana Tošića u šestom minutu nadoknade vremena - 2:1. Iskusni fudbaler promašio penal u 88. Strelci su bili Leandre Tavamba i Mateus.  Furiozan finiš Čukaričkog za preokret i pobedu! Voždovac izgubio bodove na Banovom brdu u poslednjim minutima. Radnički prvi put poražen u Nišu ove sezone. Radnik ubedljiv protiv Spartaka. . .

Fudbal 30.10.2017 | 08:15
Tošić u trileru donio pobjedu Partizanu nad Borcem!
Prvi gol na meču je postigao Leandre Tavamba koji je na ovoj utakmici bio rezervista i ušao je u drugom poluvremenu. On je pogodio u 59. minutu, a izjednačio je u 70. Lazar Jovanović.

Borac su sekundi delili od uzimanja boda šampionu jer su Čačani na svom terenu u nekim delovima utakmice imali i inicijativu i šanse na svojoj strani.

Knežević je pogodio i prečku u 50. minutu, na drugoj strani je Tošiću odbranio penal Bajić pa se činilo da je nerešen rezultat i najpravedniji ishod do nadoknade vremena. 

Utakmicu je solidnim pokušajem otvorio Sejduba Suma, a utakmica je krenula otvorenom igrom na obe strane. Borac nikako u prvih petnaestak minuta nije izgledao kao ekipa koja je poslednjeplasirana na tabeli. Već u prvih desetak minuta pretili su Knežević i Jovanović, ali je posle petnaestak minuta Partizan preuzeo inicijativu. 

Međutim, do kraja prvog dela igre je viđena "uspavanka" bez pravih prilika, a tempo utakmice je opao. 

Drugo poluvreme donelo je mnogo više uzbuđenja i bolje igre na obe strane. Prvi minuti su kao i u prvom delu pripali Borcu. Već u 50. minutu se tresla prečka Jovičića, a Knežević je umalo postigao vodeći gol za Borac. Lopta se posle prečke nije odbila do Mateusa Lime, što je Partizan iskoristio samo devet minuta kasnije. 

Iz igre je na poluvremenu izašao Suma, zamenio ga je Tavamba i to će se ispostaviti kao odlična izmena jer je Tavamba iskoristio dupli pas sa Tošićem da da vodeći gol za Partizan. Tošić je prebacio odbranu visokom loptom, a Tavamba Bajića, pa je samo spustio u mrežu. 

To nije obeshrabrilo tim Igora Spasića koji je delovao odlučno u nameri da izjednači. To je uspeo u dva sjajna poteza. Aut, dribling Lazara Jovanovića koji iz igre izbacuje Mitrovića i upošljava na petercu Limu, a ovaj sprovodi loptu u mrežu Partizana za veliku radost Borca. 

Od tog trenutka, bili su izjednačeni i jedni i drugi i finiš je do penala za Partizan u 88. minutu bio mirniji. U 88. minutu Janković pada posle duela sa Čađenovićem, Anđelovski svira penal, ali... Bajić brani Tošiću i ostaje 1:1. 

Meč je produžen pet minuta, ali se zbog nekoliko izmena produžava još, u 97. slobodan udarac za Partizan, Tošić namešta loptu i pogađa od stative za 2:1 i veliku pobedu svog tima. 

Partizan sada zaostaje četiri boda za Zvezdom koja je ranije u toku dana pobedila Zemun sa 1:0.

Borac je bio odličan i nije zaslužio da izgubi. Partizan je bio loš i po prikazanom, za skoro 97 minuta igre u Čačku, nezasluženo u Beograd nosi tri boda, koja razliku na tabeli u odnosu na Crvenu zvezdu vraćaju na "minus četiri"

Borac - Partizan 1:2 (0:0)!

Šampion je pobedio golom Zorana Tošića u sedmom minutu sudijske nadoknade. Iskusni fudbaler maestralno je izveo slobodan udarac sa 20-ak metara i matirao Vladimira Bajića, koga nije uspeo da savlada u 88. iz penala.

Ostaje nejasno zbog čega je sudija Novica Anđelovski produžio utakmicu na stadionu "kraj Morave" za sedam minuta, iako je prethodno pokazao da će se igrati još četiri posle isteka 90.

O tome će se verovatno narednih dana mnogo pričati...

Gol Tošića podsetio je na sezonu 2007/2008, kada je Nenad Đorđević na istom stadionu, protiv istog rivala, na istoj strani postigao u poslednjem minutu gol iz "slobodnjaka", koji su mnogi kasnije proglasili ključnim u borbi za titulu.

Bilo kako bilo, Partizan je opet pobedio, ali je još jednom, ko zna koji put iskidao nerve svojih navijača. Sada je otišao najdalje. Mučili su se crno-beli protiv ekipe koja je u prethodnih 14 kola osvojila svega sedam bodova i samo dva puta pobedila i jednom igrala nerešeno.

Borac je mnogo toga pokazao protiv Partizana, pogotovo u drugom delu. Instrukcije trenera Igora Spasića bile su jasne i precizne, a kada su "zebre" dobijeno u svlačionici primenile na terenu, dobili smo vrlo opasan i konkretan Borac. Filip Knežević je pogodio prečku, odbrana Beograđana je nekoliko puta bila na mukama, ali Čačani nisu imali ni sreće, ni dovoljno koncentracije, odnosno znanja u završnicama akcija koje su "mirisale" na golove.

I Partizan je imao prilika, međutim, igra je i u Čačaku bila daleko ispod očekivanog nivoa. Miroslav Đukić definitivno će morati da nađe mehanizam kojim će pokrenuti "valjak", jer ako ovako nastavi pitanje je dana kada će Partizan izgubiti bodove.

Đukić je na početku drugog poluvremena na teren uveo Evertona i Tavambu i tako prešao na formaciju 4-4-2. Činjenica je da je ova promena donela rezultat crno-belima, ali je i Borac vrlo lako pronalazio put do kaznenog prostora protivnika.

Lenadre Tavamba i Zoran Tošić su duplim pasom u 60. minutu izigrali odbranu "zebri", a Kamerunac se sedmi put ove sezone u Superligi upisao u strelce.

Brže bolje posle vođstva - trener Partizana je izveo Ognjena Ožegovića i uveo Milana Radina, kako bi obezbedio prilaze golu. Ali, već u 70. bilo je 1:1. Lazar Jovanović je sjajno prošao po desnoj strani, prevario Milana Mitrovića i onda asistirao za Mateusa, koji "štiklom" pogađa mrežu.

Nedugo posle izjednačenja Knežević je imao priliku za potpuni preokret, međutim Marko Jovičić je bio oprezan.

Anđelovski je u 88. minutu pokazao "na kreč" u šesnaestercu Borca, ocenivši start Jovana Čađenovića nad Markom Jankovićem kao nedozvoljen.

Ipak, Vladimir Bajić bio je uspešniji od Zorana Tošića.

Iskusni fudbaler iskupio se devet minuta kasnije...

Partizan u pobedničkom raspoloženju dočekuje Skenderbeg u četvrtak, ali za prvu pobedu u Ligi Evrope moraće daleko bolje...

BORAC: Bajić - Obradović, Dupovac, Otašević (od 12’ Marković), Kostić - Čađenović, Zoćević - Jovanović (od 92. Marinković), Filipović, Knežević - Mateus (od 94. Romanić). 

PARTIZAN: Jovičić - Nemanja R. Miletić, Mitrović, Ostojić, Nemanja G. Miletić - Jevtović (od 46’ Everton), Pantić - Tošić, Suma (od 46’ Tavamba), Janković - Ožegović (od 66. Radin). 

Furiozan finiš Čukaričkog za preokret i pobedu! Voždovac izgubio bodove na Banovom brdu u poslednjim minutima. Radnički prvi put poražen u Nišu ove sezone. Radnik ubedljiv protiv Spartaka...

Samo pet minuta delilo je fudbalere Voždovca od pobede i povratka na treće mesto Superlige, ali igrači Čukaričkog poremetili su im planove. 

Golovima u 85. i 90. minutu, "brđani" su došli do preokreta i pobede na domaćem terenu - 2:1.

Junaci pobede Čukaričkog bili su Nikola Drinčić i Nemanja Milojević, sin Zvezdinog trenera Vladana Milojević.a

Gosti su prethodno poveli u 22. minutu pogotkom sjajnog Dejana Georgijevića, kojem je to sedmi pogodak u poslednje četiri utakmice (pre ovog gola imao je dva het-trika).

Prvi poraz ove sezone kod kuće doživeo je Radnički iz Niša, koji je poražen od Napretka 0:1.

Veoma motivisani ove nedelje predveče bili su igrači Radnika, koji su u Surdulici napunili mrežu subotičkog Spartaka - 5:1, za pomak ka sredini tabele. 

Tri boda od timova iz "donjeg doma" osvojila je i Bačka, koja je pred svojim navijalima savladala Javor 2:1, a pomak je napravila i Mladost, koja je pobedila Mačvu 2:0.

SUPERLIGA, 15. kolo:

Rad - Vojvodina 0:3 (0:1)
/Kojašević 21, Subotić 86, Jovanović 89/

Zemun - Crvena zvezda 0:1 (0:0)
/Boaći 81/

OFK Bačka - Javor 2:1 (2:1)
/Micić 8, 18 - Amanović 30/

Borac - Partizan 1:2 (0:0)
/Mateus 70 - Tavamba 60, Tošić 90+6/

Čukarički - Voždovac 2:1 (0:1)
/Drinčić 85, Milojević 90 - Georgijević 22/

Mladost - Mačva 2:0 (1:0)
/Tumbasević 17, Pavlović 89/

Radnik - Spartak 5:1 (4:1)
/Zlatanović 9, Radović 32, Keremeh 37, Gojković 45, Stanković 90+1 - Ivanović 35/

Radnički - Napredak 1:3 (0:1)
/Raspopović 78 - Alivodić 17, 82, Đerić 60/

TABELA: Crvena zvezda 40, Partizan 36, Vojvodina 30, Voždovac 28, Spartak 26, Čukarički 25, Radnički 23, Napredak 23, Mladost 18, Radnik 18, Mačva 16, Zemun 14, Bačka 13, Javor 11, Rad 8, Borac 7.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar