Јако невријеме у средњој Европи

У олујном невремену које од јутрос траје у средњој Европи са ударима вјетра и од 160 километара на сат, погинула су двојица возача на западу Пољске, а у Чешкој мушкарац и жена на улици када се на њих обрушило дрво.

Свијет 29.10.2017 | 13:44
Јако невријеме у средњој Европи
На сјеверозападу Пољске је погинуо возач када је налетио на оборено дрво на путу, а на западу у региону Опола, вјетар је срушио дрво на аутомобил у коме је возач погинуо на мјесту а сувозач је повријеђен.

У Чешкој, на југу земље, погинуо је мушкарац када је удар вјетра оборио на њега на улици дрво, а на исти начин је погинула и једна жена на истоку земље. Власти у Пољској и Чешкој моле грађане да не излази без пријеке потребе јер оркан Грегор још јача са запада, а очекује се да ће олујно невријеме почети да јењава тек вечерас.

У луци Гдањск на Балтичком мору забрањен је улазак на гробља и у градске паркове а у чешкој пријестолници Прагу је данас због безбједности посјетилаца и животиња остао затворен Зоолошки врт.



Пољска ватрогасна стража послала је због невријемена само од овог јутра у 1.200 интервенција ватрогасце и спасиоце а олуја је оштетила и цијеви у терминалу за течни гас у Швиноујшћу на сјеверозападу Пољске, саопштио је портпарол Пољске ватрогасне страже Павел Фронтчак, јавља телевизија Полсат.

Оркански вјетар оборио је дио металног крова терминала у Швиноујшћу на гасовод и оштетио га, али гас није цурио у већим количинама, саопштио је портпарол Газ-Система коме припада терминал, Томаш Пјетрашењски.



И у Пољској и у Чешкој због покиданих водовова и хаварија мреже, без струје је остало више од 100.000 људи.

Жељезнички саобраћај у обје земље одвија се отежано због обореног дрвећа и грања на пругама а невријеме са пљусковима проузроковало је и благо повећање водостаја на пољским и чешким ријекама.

(Бета)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

дум

29.10.2017 14:40

Мени ништа није јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

спортиста

29.10.2017 15:06

Е да богдо хоче овдје бити вјетар од 550 км/сат и један мали земљотрес од 15 ст. рихтера да нас све сравни да се не мучимо више.

ОДГОВОРИТЕ