Jako nevrijeme u srednjoj Evropi

U olujnom nevremenu koje od jutros traje u srednjoj Evropi sa udarima vjetra i od 160 kilometara na sat, poginula su dvojica vozača na zapadu Poljske, a u Češkoj muškarac i žena na ulici kada se na njih obrušilo drvo.

Svijet 29.10.2017 | 13:44
Jako nevrijeme u srednjoj Evropi
Na sjeverozapadu Poljske je poginuo vozač kada je naletio na oboreno drvo na putu, a na zapadu u regionu Opola, vjetar je srušio drvo na automobil u kome je vozač poginuo na mjestu a suvozač je povrijeđen.

U Češkoj, na jugu zemlje, poginuo je muškarac kada je udar vjetra oborio na njega na ulici drvo, a na isti način je poginula i jedna žena na istoku zemlje. Vlasti u Poljskoj i Češkoj mole građane da ne izlazi bez prijeke potrebe jer orkan Gregor još jača sa zapada, a očekuje se da će olujno nevrijeme početi da jenjava tek večeras.

U luci Gdanjsk na Baltičkom moru zabranjen je ulazak na groblja i u gradske parkove a u češkoj prijestolnici Pragu je danas zbog bezbjednosti posjetilaca i životinja ostao zatvoren Zoološki vrt.Poljska vatrogasna straža poslala je zbog nevrijemena samo od ovog jutra u 1.200 intervencija vatrogasce i spasioce a oluja je oštetila i cijevi u terminalu za tečni gas u Švinoujšću na sjeverozapadu Poljske, saopštio je portparol Poljske vatrogasne straže Pavel Frontčak, javlja televizija Polsat.

Orkanski vjetar oborio je dio metalnog krova terminala u Švinoujšću na gasovod i oštetio ga, ali gas nije curio u većim količinama, saopštio je portparol Gaz-Sistema kome pripada terminal, Tomaš Pjetrašenjski.I u Poljskoj i u Češkoj zbog pokidanih vodovova i havarija mreže, bez struje je ostalo više od 100.000 ljudi.

Željeznički saobraćaj u obje zemlje odvija se otežano zbog oborenog drveća i granja na prugama a nevrijeme sa pljuskovima prouzrokovalo je i blago povećanje vodostaja na poljskim i češkim rijekama.

(Beta)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

dum

29.10.2017 15:40

Meni ništa nije jasno.

ODGOVORITE
Name

sportista

29.10.2017 16:06

E da bogdo hoče ovdje biti vjetar od 550 km/sat i jedan mali zemljotres od 15 st. rihtera da nas sve sravni da se ne mučimo više.

ODGOVORITE