Два нова кандидата за тренера Милана!

Доступни, а јефтини, пресудни меч наредне недеље против Сасуола.

Фудбал 31.10.2017 | 18:00
Два нова кандидата за тренера Милана!
Помињао се Карло Анчелоти, мада је то било више замајавање јавности, него стварни план руководиоца. Онда Ђенаро Гатузо, с тим да некадашњи првотимац нема тренерског искуства за велики клуб. Утисак је да је Винченцо Монтела, засад, преживео на клупи Милана само зато што челници нису у стању да му нађу одговарајућу замену или да она велика тренерска имена тренутно нису доступна, али...

Ако настави да просипа бодове пре или касније ће Аеропланино морати да оде.

Према најновијим информацијама из Италије, он ће сигурно предводити Росонере и у наредне две утакмице, АЕК у Атини у оквиру четвртог кола Лиге Европе и гостовање Сасуолу у недељу на стадиону Мапеи. С обзиром да је Милан лидер Групе Д Лиге Европе тај први наредни меч свакако није одлучујући за Монтелину судбину, али сви се слажу да онај у Ређо Емилији мора да добије како би сачувао посао.

У случају губитка бодова разлика у односу на екипе које конкуришу за пласман у Лигу шампиона износила би двоцифрен број бодова, па би остварење главног циља - повратак у елитно такмичење - постао тешко достижан.

Директори Фаносоне и Мирабели су досад трпели Монтелу, али италијански медији, дан после пораза од Јувентуса (0:2, подсећамо да је изгубио и дербије од Лација, Интера и Роме) јављају да му ужурбано траже замену и да би смена на клупи - према неким информацијама чак и ако освоји три бода против Сасуола - могла да уследи током предстојеће репрезентативне паузе. У првом плану налазе се два кандидата. Без навођења ко је у предности.

Један је Валтер Мацари, некадашњи стратег Милановог градског ривала Интера, који је без посла од прошле сезоне кад је завршио мисију у Вотфорду. С почетка каријере водио је нижеразредне тимове, касније Сампдорију и Наполи (освојио Куп Италије 2012), није скуп, доступан је и свакако једна од опција о којој се размишља на Сан Сиру.

Сличне квалификације важе и за Паула Созу, без посла откако је летос напустио клубу Фјорентине. Некадашњи везиста португалске репрезентације је трофеје освајао у Мађарској (као стратег Видеотона), Израелу (првак са Макабијем из Тел Авива) и Швајцарској (шампион са Базелом), док је на Чизми две године предводио Фјорентину.

Милан бира...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар