Dva nova kandidata za trenera Milana!

Dostupni, a jeftini, presudni meč naredne nedelje protiv Sasuola.

Fudbal 31.10.2017 | 18:00
Dva nova kandidata za trenera Milana!
Pominjao se Karlo Ančeloti, mada je to bilo više zamajavanje javnosti, nego stvarni plan rukovodioca. Onda Đenaro Gatuzo, s tim da nekadašnji prvotimac nema trenerskog iskustva za veliki klub. Utisak je da je Vinčenco Montela, zasad, preživeo na klupi Milana samo zato što čelnici nisu u stanju da mu nađu odgovarajuću zamenu ili da ona velika trenerska imena trenutno nisu dostupna, ali...

Ako nastavi da prosipa bodove pre ili kasnije će Aeroplanino morati da ode.

Prema najnovijim informacijama iz Italije, on će sigurno predvoditi Rosonere i u naredne dve utakmice, AEK u Atini u okviru četvrtog kola Lige Evrope i gostovanje Sasuolu u nedelju na stadionu Mapei. S obzirom da je Milan lider Grupe D Lige Evrope taj prvi naredni meč svakako nije odlučujući za Montelinu sudbinu, ali svi se slažu da onaj u Ređo Emiliji mora da dobije kako bi sačuvao posao.

U slučaju gubitka bodova razlika u odnosu na ekipe koje konkurišu za plasman u Ligu šampiona iznosila bi dvocifren broj bodova, pa bi ostvarenje glavnog cilja - povratak u elitno takmičenje - postao teško dostižan.

Direktori Fanosone i Mirabeli su dosad trpeli Montelu, ali italijanski mediji, dan posle poraza od Juventusa (0:2, podsećamo da je izgubio i derbije od Lacija, Intera i Rome) javljaju da mu užurbano traže zamenu i da bi smena na klupi - prema nekim informacijama čak i ako osvoji tri boda protiv Sasuola - mogla da usledi tokom predstojeće reprezentativne pauze. U prvom planu nalaze se dva kandidata. Bez navođenja ko je u prednosti.

Jedan je Valter Macari, nekadašnji strateg Milanovog gradskog rivala Intera, koji je bez posla od prošle sezone kad je završio misiju u Votfordu. S početka karijere vodio je nižerazredne timove, kasnije Sampdoriju i Napoli (osvojio Kup Italije 2012), nije skup, dostupan je i svakako jedna od opcija o kojoj se razmišlja na San Siru.

Slične kvalifikacije važe i za Paula Sozu, bez posla otkako je letos napustio klubu Fjorentine. Nekadašnji vezista portugalske reprezentacije je trofeje osvajao u Mađarskoj (kao strateg Videotona), Izraelu (prvak sa Makabijem iz Tel Aviva) i Švajcarskoj (šampion sa Bazelom), dok je na Čizmi dve godine predvodio Fjorentinu.

Milan bira...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar