Опасност број 1 у Напуљу!

Мертенс може да иде за смешну лову! Додуше, има 30 година, па је питање ко га жели.

Фудбал 02.11.2017 | 19:00
Опасност број 1 у Напуљу!
Дошао је као крилни везиста, а откако се повредио Аркадијуш Милик, захваљујући визији Мауриција Сарија, постао је голгетер. И то какав. Даје голове из свих позиција, решета и код куће и на страни, један је од протагностиа Наполијевог напада на Скудето, али како сад ствари стоје Дрис Мертенс би могао да оде из клуба за изузетно малу суму новца.

Газета дело спорт тврди да Белгијанац има откупну клаузулу у вредности од само 28.000.000 евра, што је смешна лова у поређењу са његовим квалитетима. Поготово ако се има у виду поремећај на фудбалском тржишту, односно вртоглави раст цена појединих играча.

Мертенс је уговором везан за Наполи до јуна 2020. Још није продужио сарадњу као што су то учинили Марек Хамшик, Лоренцо Инсиње и Хозе Каљехон, па дневник из Милана уверава да су челници клуба забринути како би могли да изгубе једног од ослонаца екипе, а да за узврат не добију очекиван новац.

Једини детаљ који би потенцијалне купце могао да одврати од Дриса Мертенса јесу његове године. Крајем актуелне сезоне (6. маја) напуниће 31. и питање је који од врхунских европских кклубова жели момка који је прешао старосни зенит. Не и играчки, о чему сведоче његови голови. Минуле сезоне дао их је 34 на 45 утакмица, а ове већ стигао до коте 11 на 15 мечева.

Није лоше за момка кога је Аурелио де Лаурентис пре четир лета платио ПСВ-у само 10.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар