Opasnost broj 1 u Napulju!

Mertens može da ide za smešnu lovu! Doduše, ima 30 godina, pa je pitanje ko ga želi.

Fudbal 02.11.2017 | 19:00
Opasnost broj 1 u Napulju!
Došao je kao krilni vezista, a otkako se povredio Arkadijuš Milik, zahvaljujući viziji Mauricija Sarija, postao je golgeter. I to kakav. Daje golove iz svih pozicija, rešeta i kod kuće i na strani, jedan je od protagnostia Napolijevog napada na Skudeto, ali kako sad stvari stoje Dris Mertens bi mogao da ode iz kluba za izuzetno malu sumu novca.

Gazeta delo sport tvrdi da Belgijanac ima otkupnu klauzulu u vrednosti od samo 28.000.000 evra, što je smešna lova u poređenju sa njegovim kvalitetima. Pogotovo ako se ima u vidu poremećaj na fudbalskom tržištu, odnosno vrtoglavi rast cena pojedinih igrača.

Mertens je ugovorom vezan za Napoli do juna 2020. Još nije produžio saradnju kao što su to učinili Marek Hamšik, Lorenco Insinje i Hoze Kaljehon, pa dnevnik iz Milana uverava da su čelnici kluba zabrinuti kako bi mogli da izgube jednog od oslonaca ekipe, a da za uzvrat ne dobiju očekivan novac.

Jedini detalj koji bi potencijalne kupce mogao da odvrati od Drisa Mertensa jesu njegove godine. Krajem aktuelne sezone (6. maja) napuniće 31. i pitanje je koji od vrhunskih evropskih kklubova želi momka koji je prešao starosni zenit. Ne i igrački, o čemu svedoče njegovi golovi. Minule sezone dao ih je 34 na 45 utakmica, a ove već stigao do kote 11 na 15 mečeva.

Nije loše za momka koga je Aurelio de Laurentis pre četir leta platio PSV-u samo 10.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar