ХОЛ: Ајакс бије редом, шампион Фајенорд тоне!

Голмане, где си кренуо? Шенеова лелујава лепотица шокирала Виљем! Ајакс се провукао на гостовању 1:3.  Шампионов ужас у Каркрадеу – 32 шута и гол за само један бод! Екипа Ђованија ван Бронкхорста ремизирала на гостовану Роди - 1:1.

Фудбал 29.10.2017 | 09:45
ХОЛ: Ајакс бије редом, шампион Фајенорд тоне!
Фајенорд је кикснуо, али Ајакс није. Били су Копљаници на странпутици, губили су 0:1 од 55. минута на гостовању Виљему ИИ, али су до краја успели да преокрену и славе с испоставиће се убедљивих 3:1 (0:0).

Најлепши потез на утакмици догодио се у 70. минуту. Ласе Шенеје натрчао на одбијену лопту, одапео је фелш, а голман је кренуо на потпуно другу страну и није знао где ће она завршити. Наравно, завршила је у мрежи и био је то изједначујући гол.

Овако нешто се не виђа често. Стварно Шене има топ у својој десници.

На крилима тога Ајакс је наставио да напада и потпуно преокрене резултат. У томе је и успео. Била је то акција од голмана Онане, ишла је по десној страни, на крају је лопта стигла до Де Јонга који је зналачки донео три бода свом тиму.

Нерес је у надокнади само поставио коначан резултат.

Ово је четврти везани тријумф Ајакса који је сада на два бода далеко од првопласираног ПСВ-а с тим што Филипсовци имају меч мање.

Фајернорд више није исти. Шампион Холандије оклизнуо се на гостовању последњепласираној Роди, па ПСВ има прилику да му одмакне на читавих 10 бодова уколико сутра слави у Арнему – 1:1 (1:1).

Била је то невеоватна ревија промашаја гостујућег тима, који је ка голу домаћина упутио чак 32 ударца, али је само онај Стивена Берхујс у 11. минуту завршио у мрежи Хидеа Јурјуса, док су сви остали били непрецизни.

Рода се бранила свим силама, али је на време успела да дође до изједначења, које јој је омогућило да направи прави бедем пред својим голом. Домаћин је тада успео да искористи сјајан контранапад преко Данија Шахина. Екипа Ђованија ван Бронкхорста је тада направила кардиналну грешку. Дозволила је себи да упркос вођству прими гол из контранапада, после чега су уследили узалудни напади који трајали до краја утакмице.

Фајенорд је остао на петом месту, иза ПСВ-а, Ајакса, али и Витесеа и Цволеа, док је Рода са освојеним бодом побегла са последњег места и на њега послала Спарту.

ХОЛАНДИЈА 1 - 10. КОЛО:

Петак:

Твенте - Ексцелзиор 1:3 (1:1)
/Бере 2 - Фај 41, Масоп 74, Карами 80/

Субота:

Хераклес - ВВВ Венло 3:0 (2:0)
/Кувас 35, Петерсон 40, Петерсон 69/

Рода - Фајенорд 1:1 (1:1)
/Шахин 17 - Бергајс 11/

Виљем ИИ  -  Ајакс 1:3 (0:0)
/Великоња 55пен - Шене 71, Де Јонг 79, Нерес 91/

Цволе - Ден Хаг 2:0 (2:0)
/Паржишек 7, Намли 11/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар