HOL: Ajaks bije redom, šampion Fajenord tone!

Golmane, gde si krenuo? Šeneova lelujava lepotica šokirala Viljem! Ajaks se provukao na gostovanju 1:3.  Šampionov užas u Karkradeu – 32 šuta i gol za samo jedan bod! Ekipa Đovanija van Bronkhorsta remizirala na gostovanu Rodi - 1:1.

Fudbal 29.10.2017 | 09:45
HOL: Ajaks bije redom, šampion Fajenord tone!
Fajenord je kiksnuo, ali Ajaks nije. Bili su Kopljanici na stranputici, gubili su 0:1 od 55. minuta na gostovanju Viljemu II, ali su do kraja uspeli da preokrenu i slave s ispostaviće se ubedljivih 3:1 (0:0).

Najlepši potez na utakmici dogodio se u 70. minutu. Lase Šeneje natrčao na odbijenu loptu, odapeo je felš, a golman je krenuo na potpuno drugu stranu i nije znao gde će ona završiti. Naravno, završila je u mreži i bio je to izjednačujući gol.

Ovako nešto se ne viđa često. Stvarno Šene ima top u svojoj desnici.

Na krilima toga Ajaks je nastavio da napada i potpuno preokrene rezultat. U tome je i uspeo. Bila je to akcija od golmana Onane, išla je po desnoj strani, na kraju je lopta stigla do De Jonga koji je znalački doneo tri boda svom timu.

Neres je u nadoknadi samo postavio konačan rezultat.

Ovo je četvrti vezani trijumf Ajaksa koji je sada na dva boda daleko od prvoplasiranog PSV-a s tim što Filipsovci imaju meč manje.

Fajernord više nije isti. Šampion Holandije okliznuo se na gostovanju poslednjeplasiranoj Rodi, pa PSV ima priliku da mu odmakne na čitavih 10 bodova ukoliko sutra slavi u Arnemu – 1:1 (1:1).

Bila je to neveovatna revija promašaja gostujućeg tima, koji je ka golu domaćina uputio čak 32 udarca, ali je samo onaj Stivena Berhujs u 11. minutu završio u mreži Hidea Jurjusa, dok su svi ostali bili neprecizni.

Roda se branila svim silama, ali je na vreme uspela da dođe do izjednačenja, koje joj je omogućilo da napravi pravi bedem pred svojim golom. Domaćin je tada uspeo da iskoristi sjajan kontranapad preko Danija Šahina. Ekipa Đovanija van Bronkhorsta je tada napravila kardinalnu grešku. Dozvolila je sebi da uprkos vođstvu primi gol iz kontranapada, posle čega su usledili uzaludni napadi koji trajali do kraja utakmice.

Fajenord je ostao na petom mestu, iza PSV-a, Ajaksa, ali i Vitesea i Cvolea, dok je Roda sa osvojenim bodom pobegla sa poslednjeg mesta i na njega poslala Spartu.

HOLANDIJA 1 - 10. KOLO:

Petak:

Tvente - Ekscelzior 1:3 (1:1)
/Bere 2 - Faj 41, Masop 74, Karami 80/

Subota:

Herakles - VVV Venlo 3:0 (2:0)
/Kuvas 35, Peterson 40, Peterson 69/

Roda - Fajenord 1:1 (1:1)
/Šahin 17 - Bergajs 11/

Viljem II  -  Ajaks 1:3 (0:0)
/Velikonja 55pen - Šene 71, De Jong 79, Neres 91/

Cvole - Den Hag 2:0 (2:0)
/Paržišek 7, Namli 11/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar