Звезда има двојицу од петорице најбољих поентера у ЕЛ!

И четвртог најбољег асистента, као и другог најбољег крадљивца лопти и петог најкориснијег играча досадашњег дела такмичења.

Кошарка 31.10.2017 | 13:30
Звезда има двојицу од петорице најбољих поентера у ЕЛ!
Прошле године је Црвеној звезди прогнозирано четири до пет победа. Имала их је 16. Ове сезоне исто, можда и мање, а Звезда после четири кола има скор 2-2. И у те четири утакмице већ су искочили појединци у статистичким категоријама. Заправо, веровали или не, Звезда има двојицу од петорице најбољих поентера у досадашња четири кола - Милка Бјелицу и Тејлора Рочестија.

Рочести се налази на петом месту најбољих стрелаца са 16,8 поена у просеку, док је на четвром месту Милко Бјелица са 18. Испред су само Алексеј Швед са 19, Ерик Грин са 20 и Лука Дончић са 24 поена у просеку.

Тејлор Рочести се није само исказао у поенима. Ни близу. Када је индекс корисности у питању Рочести је пети најбољи играч Евролиге за сада са просечним индексом 18,8. Бољи од њега до сада су само били Вил Клајбурн (19,3), Паулиус Јанкунас (20,8), Ерик Грин (24,3) и Лука Дончић (32,3).

Али, ту се не завршава Рочестијева доминација.

Тејлор је тренутно четврти најбољи асистент Евролиге. У просеку дели шест асистенција. За нијансу су бољи Џордан Тиодор и Костас Слукас са по 6,3 асистенције по мечу, а најбољи је Томас Ертел са 7,5 успешних додавања по утакмици.

Има Звезда своје кандидате и у категорији украдених лопти. Џејмс Фелдин је потпуно изненадио са досадашњим учинком у одбрани. Тренутно је други крадљивац лопти у Евролиг са две такве интервенције у просеку. Само је Руди Фернандез бољи са 2,3 лопти по мечу. Иначе, у овој категорији се налази и прошлогодишњи првотимац Звезде Чарлс Џенкинс са просеком од 1,8.

Да ни категорија "скокови" не прође тек тако побринуо се Матијас Лесор. Он се налази на деветом месту са 6,5 скокова по утакмици. Најбољи скакач је Клајбурн са непуна два скока више у просеку од Лесора (8,25) што показује да је Француз на правом путу као момак рођен 1995. године.

Ко је могао да се нада оваквим бројкама?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар