Zvezda ima dvojicu od petorice najboljih poentera u EL!

I četvrtog najboljeg asistenta, kao i drugog najboljeg kradljivca lopti i petog najkorisnijeg igrača dosadašnjeg dela takmičenja.

Košarka 31.10.2017 | 13:30
Zvezda ima dvojicu od petorice najboljih poentera u EL!
Prošle godine je Crvenoj zvezdi prognozirano četiri do pet pobeda. Imala ih je 16. Ove sezone isto, možda i manje, a Zvezda posle četiri kola ima skor 2-2. I u te četiri utakmice već su iskočili pojedinci u statističkim kategorijama. Zapravo, verovali ili ne, Zvezda ima dvojicu od petorice najboljih poentera u dosadašnja četiri kola - Milka Bjelicu i Tejlora Ročestija.

Ročesti se nalazi na petom mestu najboljih strelaca sa 16,8 poena u proseku, dok je na četvrom mestu Milko Bjelica sa 18. Ispred su samo Aleksej Šved sa 19, Erik Grin sa 20 i Luka Dončić sa 24 poena u proseku.

Tejlor Ročesti se nije samo iskazao u poenima. Ni blizu. Kada je indeks korisnosti u pitanju Ročesti je peti najbolji igrač Evrolige za sada sa prosečnim indeksom 18,8. Bolji od njega do sada su samo bili Vil Klajburn (19,3), Paulius Jankunas (20,8), Erik Grin (24,3) i Luka Dončić (32,3).

Ali, tu se ne završava Ročestijeva dominacija.

Tejlor je trenutno četvrti najbolji asistent Evrolige. U proseku deli šest asistencija. Za nijansu su bolji Džordan Tiodor i Kostas Slukas sa po 6,3 asistencije po meču, a najbolji je Tomas Ertel sa 7,5 uspešnih dodavanja po utakmici.

Ima Zvezda svoje kandidate i u kategoriji ukradenih lopti. Džejms Feldin je potpuno iznenadio sa dosadašnjim učinkom u odbrani. Trenutno je drugi kradljivac lopti u Evrolig sa dve takve intervencije u proseku. Samo je Rudi Fernandez bolji sa 2,3 lopti po meču. Inače, u ovoj kategoriji se nalazi i prošlogodišnji prvotimac Zvezde Čarls Dženkins sa prosekom od 1,8.

Da ni kategorija "skokovi" ne prođe tek tako pobrinuo se Matijas Lesor. On se nalazi na devetom mestu sa 6,5 skokova po utakmici. Najbolji skakač je Klajburn sa nepuna dva skoka više u proseku od Lesora (8,25) što pokazuje da je Francuz na pravom putu kao momak rođen 1995. godine.

Ko je mogao da se nada ovakvim brojkama?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar