СП: Мијења се тактика за бараж!

У нападу најбољи италијански стрелци ове јесени! Вентура ће да упари Зазу и Имобилеа!

Фудбал 31.10.2017 | 17:45
СП: Мијења се тактика за бараж!
Први позив под заставу после скоро годину и по дана и одмах улога стартера. Иако селектор Ђанпјеро Вентура још није саопштио ни списак кандидата за бараж мечеве са Шведском, италијански медији јављају не само да ће се на њему наћи Симоне Заза - први пут после неискоришћеног једанаестерца у пенал серији са Немачком на минулом ЕП - већ и да ће играти у првих 11.

Све то пошто је Вентура, наводно, попустио под притиском медија и навијача, оштрких критика његове досадашње формације 4-2-4, с којом је имао доста проблема током квалификација за Мундијал. Сад, кад му је преостала само још једна шанса да се домогне Русије, искусни стратег размишља да заигра у систему 3-4-1-2, с тим да ће Заза дејствовати у пару са са тренутно првим стрелцем Серије А, Ћиром Имобилеом.

Велика вероватноћа је да ће Андреа Белоти из Торина бити позван за мечеве од великог значаја, али како се тек опоравио од повреде питање је у каквој је форми и да ли може да помогне као стартер. Отуда се логичнијом чини најава да нападачи који ове јесени блистају у дресу Лација (17 погодака на 14 сусрета у свим такмичењима) и Валенсије (осам голова на девет утакмица) играју у тандему, а да иза њих дејствује Лоренцо Инсиње из Наполија.

Према извештајима из Италије, Ђанпјеро Вентура би требало Швеђанима да супротстави следећи састав: Буфон - Барзаљи, Бонући, Кјелини - Кандрева, Де Роси, Пароло, Спинацола - Инсиње - Имобиле, Заза.

Први меч баража за пласман на СП у Русију, Шведска - Италија, на програму је 10. новембра у Стокхолму, а реванш је три дана касније у Милану.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар