SP: Mijenja se taktika za baraž!

U napadu najbolji italijanski strelci ove jeseni! Ventura će da upari Zazu i Imobilea!

Fudbal 31.10.2017 | 17:45
SP: Mijenja se taktika za baraž!
Prvi poziv pod zastavu posle skoro godinu i po dana i odmah uloga startera. Iako selektor Đanpjero Ventura još nije saopštio ni spisak kandidata za baraž mečeve sa Švedskom, italijanski mediji javljaju ne samo da će se na njemu naći Simone Zaza - prvi put posle neiskorišćenog jedanaesterca u penal seriji sa Nemačkom na minulom EP - već i da će igrati u prvih 11.

Sve to pošto je Ventura, navodno, popustio pod pritiskom medija i navijača, oštrkih kritika njegove dosadašnje formacije 4-2-4, s kojom je imao dosta problema tokom kvalifikacija za Mundijal. Sad, kad mu je preostala samo još jedna šansa da se domogne Rusije, iskusni strateg razmišlja da zaigra u sistemu 3-4-1-2, s tim da će Zaza dejstvovati u paru sa sa trenutno prvim strelcem Serije A, Ćirom Imobileom.

Velika verovatnoća je da će Andrea Beloti iz Torina biti pozvan za mečeve od velikog značaja, ali kako se tek oporavio od povrede pitanje je u kakvoj je formi i da li može da pomogne kao starter. Otuda se logičnijom čini najava da napadači koji ove jeseni blistaju u dresu Lacija (17 pogodaka na 14 susreta u svim takmičenjima) i Valensije (osam golova na devet utakmica) igraju u tandemu, a da iza njih dejstvuje Lorenco Insinje iz Napolija.

Prema izveštajima iz Italije, Đanpjero Ventura bi trebalo Šveđanima da suprotstavi sledeći sastav: Bufon - Barzalji, Bonući, Kjelini - Kandreva, De Rosi, Parolo, Spinacola - Insinje - Imobile, Zaza.

Prvi meč baraža za plasman na SP u Rusiju, Švedska - Italija, na programu je 10. novembra u Stokholmu, a revanš je tri dana kasnije u Milanu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar