ИТА: Трећи узастопни „минималац“ Роме!

Послије Кротонеа и Торина, Римљани уписали нову минималну побједу за одавно невиђену „велику гужву“ у врху табеле Серије А.

Фудбал 28.10.2017 | 23:45
ИТА: Трећи узастопни „минималац“ Роме!
Зрно, по зрно, погача, а камен по камен, палача!

Вјероватно на тај начин размишљају навијачи Роме, која је у суботу на "Олимпику" стигла до треће узастопне минималне побједе, након које се с правом може умијешати у озбиљнију битку за "скудето" и пласман у Лигу шампиона за који конкурише чак пет тимова.

РОМА - БОЛОЊА 1:0 (1:0)

Изабраници Еузебија Ди Франческа нису бриљирали против Болоње, али су као и случају Кротонеа и Торина успјели да једном затресу противничку мрежу и стигну укупно до осмог тријумфа ове сезоне, који ће им представљати барем мало охрабрење пред долазак Челсија у уторак у елитном такмичењу Европе.

На отварању утакмице 11. кола, капитен Босне и Херцеговине Един Џеко је пропустио прву шансу а гости су узвратили преко Адама Месине, који је био прецизнији у односу на центарфора Роме, али је ствар спасио бразилски голман Алисон.

Ипак, „вучица“ је повела у 33. минуту послије корнера, одлично је центрирао Лоренцо Пелегрини, а још боље испратио лопту Стефан Ел Шарави и из прве погодио мрежу Анђела Да Косте - 1:0. Сјајан гол и то дан послије 25. рођендана!

Цијели тим на почетку меча, као и сам Шарави послије вођства, погодак је посветио саиграчу Рику Карсдорпу, који је на свом дебију прије неколико дана зарадио „монструозну“ повреду лигамената и одуствоваће најмање шест мјесеци.

Подсјетимо, Холанђанин је из Фененорда овог љета стигао у „вјечни град“ и одмах зарадио повреду на припремама због које се дуго чекало на његов деби, а након опаравка је доживио нови пех!

У наставку су Римљани покушавали да стигну до другог гола, којим би „преломили“ утакмицу што је пошло за „ногом“ Едину Џеки у 52. минуту.  Сјајно се ослободио свог чувара и погодио супротни угао гола Болоње, али је погодак оправдано поништен због „милиметарског“ офсајда.

Изабраници Роберта Донадонија са друге стране били су у инфериорном положају у већем дијелу сусрета и нису успјели да смогну снаге да стигну барем до једног бода, али је њихов тренер, некадашњи играч Милана "штиклом" показао да је био и остао мајстор фудбала.

Српски репрезентативац Александар Коларов меч је пресједио на клупи за резервне играче Роме.

Резултати 11. кола:

субота

Милан - Јувентус 0:2 (0:1)

/Игуаин 23, 63/

Рома - Болоња 1:0 (1:0)

/Ел Шарави 33/

недјеља

Беневенто - Лацио (12.30)

Кротоне - Фиорентина (15.00)

Наполи – Сасуоло

Сампдорија – Кјево

СПАЛ – Ђенова

Удинезе – Аталанта

Торино - Каљари (20.45)

понедјељак

Верона - Интер (20.45)

Табела: Наполи 28, Јувентус (+1) 28, Интер 26, Лацио 25, Рома 24, Сампдорија (-1) 17, Фиорентина 16, Милан (+1) 16, Аталанта 15, Кјево 15, Болоња (+1) 14, Торино 13, Удинезе 9, Каљари 9, Сасуоло 8, Ђенова 6, Кротоне 6, Верона 6, СПАЛ 5, Беневенто 0.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар