ITA: Treći uzastopni „minimalac“ Rome!

Poslije Krotonea i Torina, Rimljani upisali novu minimalnu pobjedu za odavno neviđenu „veliku gužvu“ u vrhu tabele Serije A.

Fudbal 28.10.2017 | 23:45
ITA: Treći uzastopni „minimalac“ Rome!
Zrno, po zrno, pogača, a kamen po kamen, palača!

Vjerovatno na taj način razmišljaju navijači Rome, koja je u subotu na "Olimpiku" stigla do treće uzastopne minimalne pobjede, nakon koje se s pravom može umiješati u ozbiljniju bitku za "skudeto" i plasman u Ligu šampiona za koji konkuriše čak pet timova.

ROMA - BOLONJA 1:0 (1:0)

Izabranici Euzebija Di Frančeska nisu briljirali protiv Bolonje, ali su kao i slučaju Krotonea i Torina uspjeli da jednom zatresu protivničku mrežu i stignu ukupno do osmog trijumfa ove sezone, koji će im predstavljati barem malo ohrabrenje pred dolazak Čelsija u utorak u elitnom takmičenju Evrope.

Na otvaranju utakmice 11. kola, kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko je propustio prvu šansu a gosti su uzvratili preko Adama Mesine, koji je bio precizniji u odnosu na centarfora Rome, ali je stvar spasio brazilski golman Alison.

Ipak, „vučica“ je povela u 33. minutu poslije kornera, odlično je centrirao Lorenco Pelegrini, a još bolje ispratio loptu Stefan El Šaravi i iz prve pogodio mrežu Anđela Da Koste - 1:0. Sjajan gol i to dan poslije 25. rođendana!

Cijeli tim na početku meča, kao i sam Šaravi poslije vođstva, pogodak je posvetio saigraču Riku Karsdorpu, koji je na svom debiju prije nekoliko dana zaradio „monstruoznu“ povredu ligamenata i odustvovaće najmanje šest mjeseci.

Podsjetimo, Holanđanin je iz Fenenorda ovog ljeta stigao u „vječni grad“ i odmah zaradio povredu na pripremama zbog koje se dugo čekalo na njegov debi, a nakon oparavka je doživio novi peh!

U nastavku su Rimljani pokušavali da stignu do drugog gola, kojim bi „prelomili“ utakmicu što je pošlo za „nogom“ Edinu Džeki u 52. minutu.  Sjajno se oslobodio svog čuvara i pogodio suprotni ugao gola Bolonje, ali je pogodak opravdano poništen zbog „milimetarskog“ ofsajda.

Izabranici Roberta Donadonija sa druge strane bili su u inferiornom položaju u većem dijelu susreta i nisu uspjeli da smognu snage da stignu barem do jednog boda, ali je njihov trener, nekadašnji igrač Milana "štiklom" pokazao da je bio i ostao majstor fudbala.

Srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov meč je presjedio na klupi za rezervne igrače Rome.

Rezultati 11. kola:

subota

Milan - Juventus 0:2 (0:1)

/Iguain 23, 63/

Roma - Bolonja 1:0 (1:0)

/El Šaravi 33/

nedjelja

Benevento - Lacio (12.30)

Krotone - Fiorentina (15.00)

Napoli – Sasuolo

Sampdorija – Kjevo

SPAL – Đenova

Udineze – Atalanta

Torino - Kaljari (20.45)

ponedjeljak

Verona - Inter (20.45)

Tabela: Napoli 28, Juventus (+1) 28, Inter 26, Lacio 25, Roma 24, Sampdorija (-1) 17, Fiorentina 16, Milan (+1) 16, Atalanta 15, Kjevo 15, Bolonja (+1) 14, Torino 13, Udineze 9, Kaljari 9, Sasuolo 8, Đenova 6, Krotone 6, Verona 6, SPAL 5, Benevento 0.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar