БЛ: Дортмунд пада, нови пораз Келна, Бајерну дерби!

Нови пораз Келна, Дортмунд изгубио, Костићу 90 минута.  Екипа Келна и даље је без победе у Бундеслиги, пошто су у десетом колу поражени од Бајера из Леверкузена са 2:1.  Сјајан меч у Хановеру, шест голова и кикс до данас првопласиране Борусије, која је меч завршила са десеторицом играча.  Лајпциг поново жртва, Бајерн на врху! Други пут у три дана Бајерн савладао Лајпциг. Након проласка у осмину финала њемачког купа Баварци уписали и три бода у Бундеслиги и засјели на врх табеле.

Фудбал 28.10.2017 | 22:25
БЛ: Дортмунд пада, нови пораз Келна, Бајерну дерби!
Келн, који игра у Лиги Европе са Црвеном звездеом, доживео је осми проаз у шампионату и "закуцани" су за дно табеле.

Гости су дошли до вођства у 23. минуту, када је на асистенцију Соренсена, Сероу Жираси савладао Лена. Келн је водио на полувремену и чинило се да би могли да забележити добар резултат.

Међутим, Леон Бејли је у 54. минуту изједначио, а потом је и Бендер у 74. минуту донео комплетни преокрет. 

Српски фудбалер Милош Јојић на терену је провео последњих 13. минута, пошто је у 77. минуту заменио Лемана. 

Борусија из Дортмунда поражена је у дестом колу од Хановера са 4:2, а млади Загаду у многоме је утицао на пораз Дортмунда. 

Иако је постигао погодак у 27. минуту, чим су гости изједначили, 18-годишњи Француз је у 59. минуту направио фаул за црвени картон, а потом је Хановер из слободњака минут касније дошао до предности 3:2. 

Десетковани играчи Дортмунда нису успели да пруже јачи отпор, па су до краја примили још један гол. Стрелац у 86. минуту био је Бебоу. 

Фудбалери Хамбруг поражени су од Херте са 2:1, а репрезентатитвац Србије Филип Костићодиграо је свих 90. минута за поражени састав. Менхенгладбах је славио на гостовању против Хофенхајма са 3:1, док су Шалке и Волфсбург одиграли 1:1. 

Шалке је водио до 90. минута, али је онда Ориђи у 90+3 донео велики бод готима из Волфсбурга.

Борусија Дортмунд после 10. кола више неће бити лидер немачког првенства. "Милионери" су на "ХДИ Арени" у Хановеру изгубили од истоименог тима резултатом 4:2 (2:1).

То им је други пораз ове сезоне, а оба су доживели у последња три кола, уз само један освојен бод, након шест победа из првих седам кола.

Резултату из Хановера највише ће се обрадовати Бајерн и Лајпциг, који у Минхену од 18.30 часова играју дерби кола. Победник те утакмице ће избити на чело табеле, а Баварцима ће бити довољан и нерешен исход.

Чувар мреже "милионера" Роман Бурки другу утакмицу заредом скривио је пенал.

Бразилац Жонатас лако је реализовао најстрожу казну и донео предност домаћину, која није дуго потрајала. Након велике гужве у шеснаестерцу Хановера, дефанзивац "милионера" Дан-Аксел Загаду погодио је циљ.

Право је чудо како Борусија није повела у 37. минуту. Андреј Јармоленко је био сам на шест метара, али је шутирао високо преко гола. Казна је стигла из контранапада три минута касније, када је Илас Бебу реализовао брзу акцију, за ново вођство домаћих.

Оно што није успео у првом, јесте на почетку другог полувремена. Украјинац је добро захватио једну одбијену лопту и спровео је у мрежу за 2:2.

У 59. минуту је стрелац првог Борусијиног поготка Загаду спречио скоро сигурно вођство Хановера, али је направио фаул као последњи играч одбране и зато морао у свлачионицу.

Испоставило се да се безуспешно жртвовао, јер је Феликс Клаус из слободног ударца милиметарски прецизно погодио мрежу и трећи пут донео предност свом тиму.

Упркос играчком дефициту, Борусија је имала неколико изузетно добрих прилика за изједначење.

Ипак, када су сви кренули у напад, брзоноги нападач из Тогоа Бебу другим голом, опет из контранапада, запечатио је судбину гостију пет минута пре краја и поставио коначних 4:2.

Бајерн је имао среће у сриједу када је морао пеналима да савлада Лајпциг у мечу Купа Њемачке, али у суботу увече није било дилема око побједника.

Њемачки шампион рутински је савладао Лајпциг резултатом 2:0 и стигао до 27. везане побједе код куће.

То значи да ће Бајерн путовати у Дортмунд на „Дер Классикер“ у сљедећем колу као лидер на табели, јер је Борусија раније данас поражена 4:2 од Хановера, па Баварци након десет кола имају три бода предности.

Истини за вољу, након дуела Бајерна и Лајпцига у минхену вјероватно ће се много причати о одлуци судије Данијела Циберта који је након прегледања видео снимка показао Вилију Орбану црвени картон због старта над Арјеном Робеном.

Без свог капитена Лајпциг у суботу није имао шансе на Алијанц Арени.

Екипа Јупа Хајнкеса искористила је играча више да додатно појача доминацију на средини терена, а убједљивијег пораза Лајпциг је спасио њен голман Петер Гулачи који је одлично реаговао у пар наврата.

Офанзива на његов гол почела је у деветом минуту, када је Мартинез тукао главом поред гола послије корнера, а само четири минуте касније опасна ситуација након спорног слободног ударца.

Робен је одлично утрчао иза одбране Лајпцига у којој данас није било усклађености штоперског пара са бековима, капитен Орбан покушао је да загради лопту, а Циберт је досудио прекршај, да би након прегледања снимка донио одлуку о санкцији – црвени картон.

Гулачи је успио одличном интервенцијом да спасио свој гол након покушаја Робена из слободног ударца, међутим, пет минута касније, послије одличног продора и убацивања Холанђанина није могао ништа.

Џејмс Родригез је из прве приземним ударцем затресао мрежу и још једном показао да је важан шраф у екипи Јупа Хајнкеса.

Мађарски голман истакао се и у 24. минуту, када је једном руком одбранио покушај Левандовског главом, али ни Пољак није одустајао.

Штопери Лајпцига послије додавања Мартинеза оставили су Левандовског иза леђа у офсајду, али су недозвољену позицију поништили бекови гостујућег тима који нису најбоље пратили своје саиграче у средини и нападач Бајерна нашао се у ситуацији из које не промашује.

Левандовски је рутински матирао Гулачија за вођство 2:0 и свој десети гол ове сезоне, којим се изједначио на листи најбољих стријелаца са Пјер-Емериком Обамејангом.

Побједа могла бити и убједљивија, да је лопта након удараца Алабе на старту или Робена пред крај другог полувремена ишла неколико центиметара ближе голу.

Јуп Хајнкес у финишу меча пружио је прилику Рафињи и Толису, а још крајем првог полувремена и Видалу, након што се Левандовски пожалио на повреду.

Искусни њемачки стручњак овом побједом продужио је низ непобједивости на клупи Бајерна на 28 мечева, од којих је само четири пута ремизирао.

Посљедњи пут Хајнкес је са Бејерном изгубио на данашњи дан прије пет година од Бајера из Леверкузена (1:2).

РЕЗУЛТАТИ 10. КОЛА:

Хофенхајм - Борусија Менхенгладбах 1:3 (1:0)
/Демирбај 25 - Азар 61, Гинтер 79, Вестергард 82/

Шалке - Волфсбург 1:1 (1:0)
/Бенталеб 42п - Ориги 90+3/

Бајер Леверкузен - Келн 2:1 (0:1)
/Бејли 54, Бендер 74 - Гираси 23/

Херта - Хамбургер 2:1 (1:0)
/Штарк 17, Рекик 50 - Арп 73/

Хановер - Борусија Дортмунд 4:2 (2:1)
/Жонатас 19п, Бебу 40, 86, Клаус 60 - Загаду 27, Јармоленко 52/

Бајерн - Лајпциг 2:0 (2:0)
/Родригез 19, Левандовски 38/

у недељу:

Вердер - Аугзбург 15.30
Штутгарт - Фрајбург 18.00

одиграно у петак:

Мајнц - Ајнтрахт 1:1 (0:1)
/Сердар 71 - Бел 37аг/

ТАБЕЛА: Бајерн 23, Борусија Д. 20, Лајпциг 19, Хановер 18, Шалке 17, Борусија М. 17, Хофенхајм 16, Бајер 15, Ајнтрахт 15, Херта 13, Аугзбург (-1) 12, Мајнц 11, Волфсбург 10, Штутгарт (-1) 10, Фрајбург (-1) 8, Хамбургер 7, Вердер (-1) 5, Келн 2.

Извор: Б92/мондо.рс/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар