Сутра крајем дана киша и јачи вјетар

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће преовладавати топло вријеме са сунчаним периодима, а крајем дана поново се очекују падавине и јак вјетар, који ће повремено имати олујне ударе.

Босна и Херцеговина 28.10.2017 | 17:51
Сутра крајем дана киша и јачи вјетар
Послије хладног и понегдје магловитог јутра, током дана биће топлије вријеме. Постепено наоблачење прво се очекује на сјеверу, гдје ће касније поподне почети да пада киша, а јачаће и сјеверозападни вјетар. Вјетар ће повремено имати и олујне ударе, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Увече и у ноћи између недјеље и понедјељка киша ће се ширити ка југу, а уз пад темпертуре киша ће на планинама прећи у снег. На сјеверу ће киша престати да пада до понедјељка.

Дуваће слаб западни вјетар, поподне и увече на сјеверу јак сјеверозападни, а током ноћи вјетар ће јачати и у осталим предјелима.

Јутарња температура ваздуха од један до седам, у вишим предјелима око минус три, а највиша дневна температура од 16 до 22, у вишим предјелима до 12 степени Целзијусових.

Метеоролози су за наредне најавили хладније вријеме са јутарњом температуром испод нуле, осим на југу, а дневна ће прелазити десет степени Целзијусових. Слабе кише и снијега може бити још у понедјељак у неким мјестима.

У БиХ данас је било умјерено до претежно облачно вријеме, док је јутрос у централним и источним подручјима падала слаба киша, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Најхладније данас у 14.00 часова било је на Бјелашници гдје је измјерено минус пет степени, на Хан Пијеску су измјерена четири степена, у Калиновику, на Сокоцу и на Иван-Седлу шест, у Невесињу осам, на Мраковици и у Сарајеву девет, док је десет степени било у Источном Сарајеву, Рудом, Сребреници, Вишеграду и Ливну.

У Мркоњић Граду измјерено је 11 степени, у Добоју, Билећи, Шипову, Рибнику и Тузли 13, у Бањалуци, Бијељини, Зворнику, Српцу, Крупи на Уни 14, у Приједору, Требињу, Новом Граду, Бихаћу и Санском Мосту 15, у Грудама и Мостару 16, док је најтоплији данас био Неум са 17 степени Целзијусових.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар