Санкције за 39 руских компанија

Министарство иностраних послова Сједињених Америчких Држава (САД) објавило је листу од 39 руских компанија и државних организација, којима би у наредном периоду могле бити уведене санкције.

Свијет 28.10.2017 | 10:55
Санкције за 39 руских компанија
У саопштењу из америчког министарства наведено је како би руским компанијама и организацијама с листе могле бити уведене санкције, а као разлог је наведено уплитање Русије у процес предсједничких избора у САД-а, у новембру прошле године, те активности ове земље у Украјини.

Наглашено је такође како су наведене компаније радиле за руску војску и обавјештајне службе ове земље.

Званичник америчког министарства, који није желио открити идентитет, изјавио је како ће санкције бити уведене у врло кратком року.

"Све наведене компаније ће бити истражене појединачно. Детаљно ће бити истражени новчани трансфери и трговина ових компанија широм свијета. На том плану ћемо имати блиску сарадњу с нашим савезницима", поручио је амерички званичник, те додао како би до првог увођења санкција могло доћи 28. јануара 2018. године.

Портпарол министарства Хедр Нојерт поручила је како је листа, коју је одобрио и министар иностраних послова Рекс Тилерсон, прослијеђена америчком Конгресу.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Богдан

29.10.2017 14:46

сулуда политика, која хоце на свски нацин, па и употребом силе и свих осталих средстава које има на разполагању да покори све оне дрзаве и народе који сметају њеним интереса, то је паклена политика, која прво њих води у пакао и у самоунистење. То је политика зла, они производе само зло, свет од таких и таког зла нема мира.

ОДГОВОРИТЕ