Sankcije za 39 ruskih kompanija

Ministarstvo inostranih poslova Sjedinjenih Američkih Država (SAD) objavilo je listu od 39 ruskih kompanija i državnih organizacija, kojima bi u narednom periodu mogle biti uvedene sankcije.

Svijet 28.10.2017 | 10:55
Sankcije za 39 ruskih kompanija
U saopštenju iz američkog ministarstva navedeno je kako bi ruskim kompanijama i organizacijama s liste mogle biti uvedene sankcije, a kao razlog je navedeno uplitanje Rusije u proces predsjedničkih izbora u SAD-a, u novembru prošle godine, te aktivnosti ove zemlje u Ukrajini.

Naglašeno je takođe kako su navedene kompanije radile za rusku vojsku i obavještajne službe ove zemlje.

Zvaničnik američkog ministarstva, koji nije želio otkriti identitet, izjavio je kako će sankcije biti uvedene u vrlo kratkom roku.

"Sve navedene kompanije će biti istražene pojedinačno. Detaljno će biti istraženi novčani transferi i trgovina ovih kompanija širom svijeta. Na tom planu ćemo imati blisku saradnju s našim saveznicima", poručio je američki zvaničnik, te dodao kako bi do prvog uvođenja sankcija moglo doći 28. januara 2018. godine.

Portparol ministarstva Hedr Nojert poručila je kako je lista, koju je odobrio i ministar inostranih poslova Reks Tilerson, proslijeđena američkom Kongresu.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bogdan

29.10.2017 14:46

suluda politika, koja hoce na svski nacin, pa i upotrebom sile i svih ostalih sredstava koje ima na razpolaganju da pokori sve one drzave i narode koji smetaju njenim interesa, to je paklena politika, koja prvo njih vodi u pakao i u samounistenje. To je politika zla, oni proizvode samo zlo, svet od takih i takog zla nema mira.

ODGOVORITE