ПОР: Бенфика једва, Спортинг из офсајда на врх!

Жонас одрадио Феиренсе! Орлови славили минималцем против аутсајдера на свом терену - 1:0.  Спортинг из офсајда на врх Примеире? Наравно, опет је одлучио Бас Дост.

Фудбал 28.10.2017 | 10:00
ПОР: Бенфика једва, Спортинг из офсајда на врх!
Десет минута ангажоване игре било је довољно фудбалерима Бенфике да упишу нову победу у борби за титулу у Примеири. Нису лисабонски Орлови одушевили на свом Ла Лужу ове вечери, али су уписали тријумф од 1:0 захваљујући Жонасу, који је у десетом минуту одлучио победника.

Тријумф који ће улити какво-такво самопоуздање екипи Руија Виторије пред гостовање Манчестер Јунајтеду у Лиги шампиона и видело се да су главама фудбалери шампиона Португалије већ на Острву и да нису желели да запињу.

Љубомир Фејса одиграо је стандардно добрих 90 минута за Бенфику, а суперталентовани Миле Свилар успешно је сачувао мрежу и показао да стиче неопходно самопоуздање. Требаће му на Олд Трафорду за пар дана итекако... 

Спортинг из офсајда на врх Примеире?! Наравно, опет је одлучио Бас Дост.

Сјајни голман Руи Патрисио, срећа и Холанђанин Бас Дост побринули су се да се Спортинг врати у Лисабон са госотвања Рио Авеу са велика три бода на конту.

Одличан меч одиграли су ови ривали у Вили до Конде, а после сјајних прилика које су домаћини имали на целој утакмици, Лавови су их казнили у финишу и славили са 1:0.

За нови првенствени тријумф побринуо се Бас Дост, који је сјајно реаговао на центаршут Батаље са леве стране и пет минута пре краја меча прикуцао лопту у мрежу за радост навијача Спортинга.

Можда је приликом тог поготка Холанђанин био и у офсајду, о томе ће свакако бити речи и наредних дана, али је најважније да је победа уписана и да је Спортинг привремено преузео чело табеле Примеире.

ПОРТУГАЛ 1 - 10. КОЛО

Петак
Бенфика - Феиренсе 1:0 (1:0)
/Жонас 10/

Рио Аве - Спортинг Лисабон 0:1 (0:0)
/Дост 85/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар