POR: Benfika jedva, Sporting iz ofsajda na vrh!

Žonas odradio Feirense! Orlovi slavili minimalcem protiv autsajdera na svom terenu - 1:0.  Sporting iz ofsajda na vrh Primeire? Naravno, opet je odlučio Bas Dost.

Fudbal 28.10.2017 | 10:00
POR: Benfika jedva, Sporting iz ofsajda na vrh!
Deset minuta angažovane igre bilo je dovoljno fudbalerima Benfike da upišu novu pobedu u borbi za titulu u Primeiri. Nisu lisabonski Orlovi oduševili na svom La Lužu ove večeri, ali su upisali trijumf od 1:0 zahvaljujući Žonasu, koji je u desetom minutu odlučio pobednika.

Trijumf koji će uliti kakvo-takvo samopouzdanje ekipi Ruija Vitorije pred gostovanje Mančester Junajtedu u Ligi šampiona i videlo se da su glavama fudbaleri šampiona Portugalije već na Ostrvu i da nisu želeli da zapinju.

Ljubomir Fejsa odigrao je standardno dobrih 90 minuta za Benfiku, a supertalentovani Mile Svilar uspešno je sačuvao mrežu i pokazao da stiče neophodno samopouzdanje. Trebaće mu na Old Trafordu za par dana itekako... 

Sporting iz ofsajda na vrh Primeire?! Naravno, opet je odlučio Bas Dost.

Sjajni golman Rui Patrisio, sreća i Holanđanin Bas Dost pobrinuli su se da se Sporting vrati u Lisabon sa gosotvanja Rio Aveu sa velika tri boda na kontu.

Odličan meč odigrali su ovi rivali u Vili do Konde, a posle sjajnih prilika koje su domaćini imali na celoj utakmici, Lavovi su ih kaznili u finišu i slavili sa 1:0.

Za novi prvenstveni trijumf pobrinuo se Bas Dost, koji je sjajno reagovao na centaršut Batalje sa leve strane i pet minuta pre kraja meča prikucao loptu u mrežu za radost navijača Sportinga.

Možda je prilikom tog pogotka Holanđanin bio i u ofsajdu, o tome će svakako biti reči i narednih dana, ali je najvažnije da je pobeda upisana i da je Sporting privremeno preuzeo čelo tabele Primeire.

PORTUGAL 1 - 10. KOLO

Petak
Benfika - Feirense 1:0 (1:0)
/Žonas 10/

Rio Ave - Sporting Lisabon 0:1 (0:0)
/Dost 85/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar