Никола Миротић напушта Чикаго!

Шпанском репрезентативцу догорело после туче са Бобијем Портисом. . .

Кошарка 31.10.2017 | 15:45
Никола Миротић напушта Чикаго!
Криза у Чикагу достигла је врхунац! Никола Миротић затражио је од клуба да га трејдује после туче са саиграчем Бобијем Портисом, у којој је извукао дебљи крај. Миротић се још опоравља од тешке фрактуре јагодичне кости, због које је морао и на операцију, а од Портисовог ударца зарадио је и потрес мозга.

Миротић је, наводе чикашки медији, ставио вето на клаузулу о забрани трејда, због чега ће Булси имати могућност да га ставе на тржиште. Али, тек од 15. јануара. 

Он је летос пропустио Евробаскет са Шпанијом због притиска клуба да неће добити нови уговор уколико се посвети играма у националном тиму. Након што је одјавио Фурију, добио је двогодишњи уговор вредан 27.000.000 долара. Уз опцију друге године која је на клубу.

Чикаго је у међувремену суспендовао Портиса и покушао да изглади ситуацију, али изгледа да њих двојица више не могу заједно у истој свлачионици. Наиме, Портис се после инцидента извинио саиграчима због тога што је урадио, али не и Миротићу. Недуго затим Миротић је у кругу породице донео одлуку да напусти Чикаго.

Пред Миротићем је још око месец дана опоравка од последица повреде. Подсетимо, легендарни ас Булса Скоти Пипен изјавио је да "није чудо што се туча догодила, пошто је између њих двојице постојала зла крв".

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар