Nikola Mirotić napušta Čikago!

Španskom reprezentativcu dogorelo posle tuče sa Bobijem Portisom. . .

Košarka 31.10.2017 | 15:45
Nikola Mirotić napušta Čikago!
Kriza u Čikagu dostigla je vrhunac! Nikola Mirotić zatražio je od kluba da ga trejduje posle tuče sa saigračem Bobijem Portisom, u kojoj je izvukao deblji kraj. Mirotić se još oporavlja od teške frakture jagodične kosti, zbog koje je morao i na operaciju, a od Portisovog udarca zaradio je i potres mozga.

Mirotić je, navode čikaški mediji, stavio veto na klauzulu o zabrani trejda, zbog čega će Bulsi imati mogućnost da ga stave na tržište. Ali, tek od 15. januara. 

On je letos propustio Evrobasket sa Španijom zbog pritiska kluba da neće dobiti novi ugovor ukoliko se posveti igrama u nacionalnom timu. Nakon što je odjavio Furiju, dobio je dvogodišnji ugovor vredan 27.000.000 dolara. Uz opciju druge godine koja je na klubu.

Čikago je u međuvremenu suspendovao Portisa i pokušao da izgladi situaciju, ali izgleda da njih dvojica više ne mogu zajedno u istoj svlačionici. Naime, Portis se posle incidenta izvinio saigračima zbog toga što je uradio, ali ne i Mirotiću. Nedugo zatim Mirotić je u krugu porodice doneo odluku da napusti Čikago.

Pred Mirotićem je još oko mesec dana oporavka od posledica povrede. Podsetimo, legendarni as Bulsa Skoti Pipen izjavio je da "nije čudo što se tuča dogodila, pošto je između njih dvojice postojala zla krv".

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar