Шушкаће у Русији: Ово су награде на Мундијалу...

Међународна фудбалска федерација саопштила је да је наградни фонд Светског првенства у Русији повећан за 12 одсто у односу на Светско првенство 2014. године, односно 42 милона долара.

Фудбал 03.11.2017 | 14:00
Шушкаће у Русији: Ово су награде на Мундијалу...
У Русији селедеће године учествоваће 32 репрезентације на Светском првенству у фудбалу, за које је на име укупних трошкова издвојено 791 милион долара, односно чак 40 одсто више новца него за претходни Мундијал одржан 2014. у Бразилу, саопштила је ФИФА.

Председник Међународне фудбалске федерације Ђани Инфантино рекао је после састанка у Калкути да ће највећи део тих средстава отићи у наградни фонд турнира, који је за 12 одсто већи него пре четири године, односно за 42 милиона долара.

Просто речено, свакој репрезентацији учесници Мундијала у Русији загарантована је зарада од девет и по милиона долара.

Наградни фонд у Русији износи 400 милиона долара, док је у Бразилу био 358 милиона долара.

Новом шампиону света у фудбалу припашће 38 милиона долара, односно три милиона више него Немачкој 2014, полуфиналисти 28 милиона долара (три милиона више него Аргентини пре четири године), освајачу трећег места 24 милиона, а четвртопласираном 22 милиона долара, односно два милиона више него Холандији и Бразилу, репрезентацијама које су 2014. године заузеле те позиције.

Селекције које стигну до четвртфинала зарадиће 16 милиона долара, а они који буду у осмини финала 12 милиона долара.

Свака репрезентација учесница Светског купа у Русији добиће по милиона долара за обављање припрема, као и по осам милиона долара за наступ у групној фази.

За разлику од Свјетског првенства у Бразилу, првак свијета у Русији ће итекако добро да заради. ФИФА је данас у Калкути званично признала титуле клупских првака свијета, а донијела је још неколико битних одлука. На Свјетском првенству у Русији првак ће зарадити 38 милиона долара, што је три милиона више у односу на Мундијал у Бразилу прије три године. Укупан фонд гласи 400 милиона долара, док је претходно износио 358 милиона. Другопласирани на турниру у Русији зарадит ће 28 милиона, трећепласирани 24, а четвртопласирани 22 милиона долара, док се самим пласманом у четвртфинале може зарадити 16, а у осмину финала 12 милиона долара.

Сви који наступају на Мундијалу добит ће по милион и по долара за обављање припрема и осам милиона за учешће у групној фази.

Светско првенство у Русији, на које је пласман изборила и репрезентација Србије, биће одржано од 14. јуна до 15. јула 2018. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар