Šuškaće u Rusiji: Ovo su nagrade na Mundijalu...

Međunarodna fudbalska federacija saopštila je da je nagradni fond Svetskog prvenstva u Rusiji povećan za 12 odsto u odnosu na Svetsko prvenstvo 2014. godine, odnosno 42 milona dolara.

Fudbal 03.11.2017 | 14:00
Šuškaće u Rusiji: Ovo su nagrade na Mundijalu...
U Rusiji seledeće godine učestvovaće 32 reprezentacije na Svetskom prvenstvu u fudbalu, za koje je na ime ukupnih troškova izdvojeno 791 milion dolara, odnosno čak 40 odsto više novca nego za prethodni Mundijal održan 2014. u Brazilu, saopštila je FIFA.

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije Đani Infantino rekao je posle sastanka u Kalkuti da će najveći deo tih sredstava otići u nagradni fond turnira, koji je za 12 odsto veći nego pre četiri godine, odnosno za 42 miliona dolara.

Prosto rečeno, svakoj reprezentaciji učesnici Mundijala u Rusiji zagarantovana je zarada od devet i po miliona dolara.

Nagradni fond u Rusiji iznosi 400 miliona dolara, dok je u Brazilu bio 358 miliona dolara.

Novom šampionu sveta u fudbalu pripašće 38 miliona dolara, odnosno tri miliona više nego Nemačkoj 2014, polufinalisti 28 miliona dolara (tri miliona više nego Argentini pre četiri godine), osvajaču trećeg mesta 24 miliona, a četvrtoplasiranom 22 miliona dolara, odnosno dva miliona više nego Holandiji i Brazilu, reprezentacijama koje su 2014. godine zauzele te pozicije.

Selekcije koje stignu do četvrtfinala zaradiće 16 miliona dolara, a oni koji budu u osmini finala 12 miliona dolara.

Svaka reprezentacija učesnica Svetskog kupa u Rusiji dobiće po miliona dolara za obavljanje priprema, kao i po osam miliona dolara za nastup u grupnoj fazi.

Za razliku od Svjetskog prvenstva u Brazilu, prvak svijeta u Rusiji će itekako dobro da zaradi. FIFA je danas u Kalkuti zvanično priznala titule klupskih prvaka svijeta, a donijela je još nekoliko bitnih odluka. Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prvak će zaraditi 38 miliona dolara, što je tri miliona više u odnosu na Mundijal u Brazilu prije tri godine. Ukupan fond glasi 400 miliona dolara, dok je prethodno iznosio 358 miliona. Drugoplasirani na turniru u Rusiji zaradit će 28 miliona, trećeplasirani 24, a četvrtoplasirani 22 miliona dolara, dok se samim plasmanom u četvrtfinale može zaraditi 16, a u osminu finala 12 miliona dolara.

Svi koji nastupaju na Mundijalu dobit će po milion i po dolara za obavljanje priprema i osam miliona za učešće u grupnoj fazi.

Svetsko prvenstvo u Rusiji, na koje je plasman izborila i reprezentacija Srbije, biće održano od 14. juna do 15. jula 2018. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar