Звезда и умор: Кад је тешко, онда се покажи!

Владан Милојевић не тражи алиби, већ позива своје играче да пробију границу својих могућности.

Фудбал 28.10.2017 | 09:45
Звезда и умор: Кад је тешко, онда се покажи!
Када би се сезона завршила наредног викенда, тешко да би ико могао било шта да замери Владану Милојевићу на његовом четворомесечном раду са фудбалерима Црвене звезде и резултатима које је екипа остварила у досадашњих 26 утакмица (14 у Суперлиги, 11 у квалификацијама и групној фази Лиге Европе и 1 у Купу).

Млади тренер успео је да пробуди емотивно испражњену и уздрману екипу после драматичног губитка титуле, на који се надовезао и пораз у финалу Купа, као и да у ходу уиграва и саставља тим од тек придошлих играча.

Времена за припреме било је мање од месец дана, али су Милојевић и његови сарадници успели тиму да усаде победнички и ратнички менталитет.

Ова екипа црвено-белих већ је надмашила очекивања, али како време одмиче, почели су и да се јављају проблеми.

Не рачунајући повреде које су последица проривничких стартова, све је већи број оних који због умора имају проблеме са грчевима и сличним појавама.

"Евидентан је умор. То је чињенично стање. Имамо у тиму играче који не да нису просли припремни период него прошле године нису играли такмичарски фудбал", не крије Милојевић проблем, али и не бежи од њега, тражећи алиби.

"Кад је тешко, онда се треба показати. Знам да сви моји играчи имају жељу и мотив", уверен је Звездин тренер.

"Умор је такав да једноставно глава некада хоће једно, али је ноге не слушају. Имамо проблем, али ћемо га решити", додао је.

Сам се Милојевић осврнуо и на то како европски тимови излазе на крај са великим бројем утакмица.

"Па, имају велики ростер. Већ сам причао да Арсенал има 50 лиценцираних играча за једну сезону".

Тренутно стање екипе утицаће и на састав тима у недељу против Земуна у гостима (13 часова, пренос на ТВ Арена Спорт), али олакшавајућа околност је то што су Немања Милић и Абрахам Фримпонг спремни да опет заиграју.

"Видећемо у суботу после тренинга каква је кадровска ситуација. Милић и Фримпонг су се вратили у такмичарски погон, али имамо проблем са Рачићем и Жулетом Стојковићем. Рикардињо је и даље повређен", објаснио је Милојевић.
Могло би се рећи да дуел са Земуном долази у незгодном тренутку, пошто Звездин тренер има изузетно мишљење о предстојећем ривалу, без обзира на пласман на табели (12. место).

"Гостујемо добро организованој екипи која зна шта хоће. Заслужују да буду у Суперлиги и драго ми је да су се вратили. Имају квалитетног тренера, Милана Швабу Милановића, по мени једног од најбљих на овим просторима. Имају и доста добрих играча, знамо одакле прети опасност... Мислим да је требало да имају доста више бодова него што показује стање на табели", оценио је Милојевић.

За крај конференције за медије, поручио да је да без обзира што ће идућег четвртка играти против Арсенала у Лондону, његови играчи размишљају само о недељној утакмици.

"Искрено, о Арсеналу не размишљамо. Приоритет нам је првенство и Земун нам је тренутно битнији од Арсенала".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар