Zvezda i umor: Kad je teško, onda se pokaži!

Vladan Milojević ne traži alibi, već poziva svoje igrače da probiju granicu svojih mogućnosti.

Fudbal 28.10.2017 | 09:45
Zvezda i umor: Kad je teško, onda se pokaži!
Kada bi se sezona završila narednog vikenda, teško da bi iko mogao bilo šta da zameri Vladanu Milojeviću na njegovom četvoromesečnom radu sa fudbalerima Crvene zvezde i rezultatima koje je ekipa ostvarila u dosadašnjih 26 utakmica (14 u Superligi, 11 u kvalifikacijama i grupnoj fazi Lige Evrope i 1 u Kupu).

Mladi trener uspeo je da probudi emotivno ispražnjenu i uzdrmanu ekipu posle dramatičnog gubitka titule, na koji se nadovezao i poraz u finalu Kupa, kao i da u hodu uigrava i sastavlja tim od tek pridošlih igrača.

Vremena za pripreme bilo je manje od mesec dana, ali su Milojević i njegovi saradnici uspeli timu da usade pobednički i ratnički mentalitet.

Ova ekipa crveno-belih već je nadmašila očekivanja, ali kako vreme odmiče, počeli su i da se javljaju problemi.

Ne računajući povrede koje su posledica prorivničkih startova, sve je veći broj onih koji zbog umora imaju probleme sa grčevima i sličnim pojavama.

"Evidentan je umor. To je činjenično stanje. Imamo u timu igrače koji ne da nisu prosli pripremni period nego prošle godine nisu igrali takmičarski fudbal", ne krije Milojević problem, ali i ne beži od njega, tražeći alibi.

"Kad je teško, onda se treba pokazati. Znam da svi moji igrači imaju želju i motiv", uveren je Zvezdin trener.

"Umor je takav da jednostavno glava nekada hoće jedno, ali je noge ne slušaju. Imamo problem, ali ćemo ga rešiti", dodao je.

Sam se Milojević osvrnuo i na to kako evropski timovi izlaze na kraj sa velikim brojem utakmica.

"Pa, imaju veliki roster. Već sam pričao da Arsenal ima 50 licenciranih igrača za jednu sezonu".

Trenutno stanje ekipe uticaće i na sastav tima u nedelju protiv Zemuna u gostima (13 časova, prenos na TV Arena Sport), ali olakšavajuća okolnost je to što su Nemanja Milić i Abraham Frimpong spremni da opet zaigraju.

"Videćemo u subotu posle treninga kakva je kadrovska situacija. Milić i Frimpong su se vratili u takmičarski pogon, ali imamo problem sa Račićem i Žuletom Stojkovićem. Rikardinjo je i dalje povređen", objasnio je Milojević.
Moglo bi se reći da duel sa Zemunom dolazi u nezgodnom trenutku, pošto Zvezdin trener ima izuzetno mišljenje o predstojećem rivalu, bez obzira na plasman na tabeli (12. mesto).

"Gostujemo dobro organizovanoj ekipi koja zna šta hoće. Zaslužuju da budu u Superligi i drago mi je da su se vratili. Imaju kvalitetnog trenera, Milana Švabu Milanovića, po meni jednog od najbljih na ovim prostorima. Imaju i dosta dobrih igrača, znamo odakle preti opasnost... Mislim da je trebalo da imaju dosta više bodova nego što pokazuje stanje na tabeli", ocenio je Milojević.

Za kraj konferencije za medije, poručio da je da bez obzira što će idućeg četvrtka igrati protiv Arsenala u Londonu, njegovi igrači razmišljaju samo o nedeljnoj utakmici.

"Iskreno, o Arsenalu ne razmišljamo. Prioritet nam je prvenstvo i Zemun nam je trenutno bitniji od Arsenala".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar