Политичари кроје завјере у БиХ

БиХ и даље има подршку Сједињених Америчких Држава. Америчка амабасада свакодневно пружа подршку БиХ - земљи која се састоји од два ентитета и дистрикта, каже амбасадорка САД у БиХ Морин Кормак.

Босна и Херцеговина 27.10.2017 | 22:32
Политичари кроје завјере у БиХ
На агресивно понашање предсједника Српске Милорада Додика према америчкој амбасади и његове оптужбе да утичу на бх-правосуђе, нарочито у свјетлу пресуде Насеру Орићу, Кормакова каже:

"Наш једини циљ је да дамо подршку правној држави у БиХ да би ова земља ишла напријед. Радимо на томе да дамо подршку владавини права. Ни на који начин ова амбасада, нити ја, не утичемо на правосуђе нити се мијешамо у њихов рад нити на одлуке које доносе.

Оно што је изузетно трагично јесте да жртве ратних злочина на свим странама трпе због тога, јер им се не указује никакво поштовање, јер у вези судских случајева који се воде, потврђује се да постоји политичко искориштавање и манипулација.

Оно што нас занима и што јесте изазов је дјеловање политичких лидера, политичара који не обраћају пажњу на Дејтонски мировни споразум у смислу да подривају његово провођење", рекла је Кормакова.

Она је додала да САД нема никакав проблем ни са Републиком Српском ни са инситуцијама Републике Српске, а ни са њеним грађанима.

"Ми са грађанима сарађујемо и радимо. Оно што јесте проблем јесу политичари који на неки начин покушавају одвући пажњу јавности и грађана од онога што нису урадили тако што измишљају или стварају непријатеље против којих се боре, умјесто да се фокусирају на оне ствари које су од истинске важности", рекла је Кормакова.

Одговарајући на питање о Додиковим оптужбама да САД утичу на рушење институција Српске, Кормокова је истакла:

"И Влада у Вашингтону и амбасада овдје подржавају све оне институције које су формиране по Дејтонском мировном споразуму. Дајемо подршку држави БиХ, за оба ентитета и дистрикту.

Ми смо доказали у протеклих 20 година да дајемо подршку свим аспектима Републике Српске, а оно што политичари раде јесте да измишљају непријатеље да би одвукли пажњу од оних истинских важних ствари за грађане, а то су питања која се тичу економије, економског напретка, успостављање квалитетног здравственог система. Заиста, те оптужбе да ми желимо подривати институције Републике Српске немају никаквог основа", каже Кормакова.

Говорећи о односима Србије и Хрватске са БиХ, америчка амсадорка указала је на велику важност регионалне сарадње, те да види позитивне кораке.

(РСЕ, БН)


Коментари / 21

Оставите коментар
Name

РЕацТОР

27.10.2017 20:58

Нема лос однос и мисљење ова одлазеца, долазеца према нама,народу.Залазе се за нас.Нас једино хебе ова садасња ситуација,гдје нам будзетлије узимају насу лову,паре,новац,који би требао нама у корист ици,а заправо је расподијељен у фамилијарне сврхе.А ми као народ увијек те исте бирамо,јер нам нон стоп убацују соли у медјуљудске,медјуетницке,медјунационалне ,оне како споменух на поцетку,односе.Аферим народе мој.Изволите како хоцете,ја видим да нам се лосе писе,у смјеру изолације.То су многи увидјели па стуру окренули.Али за крај хајке нема скорог заврсетка,тек је предизборна.Циркус је отворен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ

28.10.2017 05:42

Ова амбасадорка прича ствари које смрде до неба: (1) САД су земља која КОНСТАНТНО измишља непријатеље како би имала разлог да нападне неку земљу и да је пороби: Вијетнам, Кореја, Ирак, Србија, Сирија, Афганистан, Либија... (2) САД су поставиле СВЕ окупационе намјеснике - све оне које амбасадорка оптужује да се свађају у БиХ, сви то раде по налогу америчких и британских обавјештајних служби.

Name

Анте

27.10.2017 21:31

Људи дајте овој зени слусни апарат да зена цује кад невиди за 3 мјесеца су зауставили рад а је..у нас 22 године са глупостима и својим интересима

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

27.10.2017 21:41

ГОСПОЂА КОРМАКОВА КУЛТУРНО ОДГОВАРА НА ПРОЗИВКЕ .НИШТА НИЈЕ РЕКЛА ШТО НИЈЕ ТАЧНО .ВЕЛИКИ ПОЗДРАВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко из масе

28.10.2017 07:12

Кормак И култура не могу у исту реченицу, никако.

Name

ре Боба

29.10.2017 08:05

Ко у свијету ради о злу, говори и следећи податак: Сједињене Америчке Државе су, од свог оснивања до данас, провеле већину времена у рату против некога. Од 1776. до 2015. - у 239 година постојања - САД су биле у рату чак 222 године. Укупно је само 17 година америчке историје прошло без већих ратова. Нити један предсједник САД-а није био мирнодопски предсједник, сваки од 44 досадашња предсједника барем је дио своје владавине провео као ратни предсједник.

Name

Израелац

27.10.2017 21:42

Израел је америка за америку . Срби се само на израел требају угледати , да буду мала дрзава а јака.. само не могу то постици са оваквим безвезњацима од политицара јер нису довољно паметан народ, па изаберу људе који не знају да се понасају у складу 21 вијека и да комуницирају са свјетским силама ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.10.2017 05:43

Јевреји су вриједни и паметни за разлику од нас

Name

Ре

29.10.2017 22:28

А кога изабрати и бирати. Кад годинама једни те исти се врте . Све исте фаце које су додијале и Богу и народу.

Name

Илија из Зворника

27.10.2017 22:50

далеко вам љепа куца била стодаље одавде ми хоцемо Путина и Русију а не америку којанас је бонбардовала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спасе

28.10.2017 01:34

Е мој илија бас си будала па зар невидис колико народа цека на редове пред западним амбасадама колико народа вози кола западне производње па и твој баја вози кола са мрског му запада. а ниста руско једино руско имамо кад баја плати путину да га као прими и сањим се услика. руси намузесе нафтну индустрију и узесе савпрофит од ње то је сто имамо од твојих руса

Name

Хрсуз

28.10.2017 03:48

@Илија из Зворника: И опет ће, и опет ће, ако буде среће.........

Name

Никола незнановиц.

28.10.2017 00:39

Додик мора ици са власти и Зељка и тајкуни дабамује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наслов

28.10.2017 01:07

Некад су непријатељи стварали Бх. политицаре, а сада БХ.политичари измишљају непријатеље

ОДГОВОРИТЕ
Name

цето из зворнока

28.10.2017 01:49

Па треба вас америка опет бомбардовати да вас науци памети.мало сутра цес са русима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хамдо

28.10.2017 05:19

Господјо амбасадорице млатите празну сламу висте унистили бивсу нам дрзаву ви сте подијелили Б и Х висте довели додика иостале криминалце на власти ако није тако онда их смијените

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАНДИ

28.10.2017 20:14

То се зове Политика.Срби воле србовање и они Им дају Хороза да фино пјева.Босњацима треба као пут у ЕУ и нека сигурност.Ако су Турску примили у Еу примице и Бих.Хрвати су исто добили своју лаз.Они гледају свој интерес.Јадни смо ми ако мислимо да нас воле Руси,Амери,Кинези.Треба фино са комсијом па макар и био друге вјере због интереса.

Name

Војник

28.10.2017 07:10

Господјо дали је за вас нормално срам вас било да НасерОриц није осудјен ни дан због убијених 3000Срба у Подрињу ако нисра по командној одговорности незнам о цему ти прицас имас ли ти оци ,уси памеи да свеово видис сконтас и повезес!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

QQ

28.10.2017 07:23

Па није српски народ луд да невиди коме је госпођа наклоњена ,никада није Бакиров поступак критиковала а Додиков сваки поступак,она сурађује са српским народом ко ји је 90%изгласо за 9.јанувар а она опет против дали је то сурађивање ,за госпођу је то добро сурађивање ,који србин то прихваћа ја се питам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баксон

28.10.2017 22:22

у праву је први цовјек прве странке с ону страну атлантиде,а гледа то , ал не мозе ниста избраздати на боље.Мора у цланство неке нове странке и узети дрзављанство па да прдуцка ,али би се брзо уклопила са овом багром и све исто.То ти у преводу на босански знаци Америко Цемерико,ни себи не мозес помоци од силне биједе,а камоли нама , саки јада и цемера док мафија влада.Зар није тако цхифф-ице.А за пет минута мозете ову патницу довести у ред и просперитет,а ријесити се дератизацијом накоцених стакора....Зар не ...Поздрав.

Name

Други Војник

28.10.2017 22:31

Први војнице,теби јос ратни стимуланси ЈНА нису излапели из главусе ,лупас брате ко Дјода,како срацуна отфрље цифру а веца је,ал у борби ....Добили сте и Амери су вас сацували ко Владо Сегрт цетнике крајем оног рата,да не добијете по гузици скроз.Или си био и ти у Немацкој,па се вратио и улебио на дрзавне БиХ јасле,па прицас небулозе,а неко сведоци док типкас...,е мој борац.