Реал први гостује у ''независној Каталонији''!

Тренер Реал Мадрида Зинедин Зидан рекао је да ће се његови играчи концентрисати само на фудбал и своју игру, у првенственој утакмици против каталонске Ђироне.

Фудбал 28.10.2017 | 08:15
Реал први гостује у ''независној Каталонији''!
Реал у недељу од 16.15 часова игра против Ђироне и то ће бити прво гостовање "краљевског" клуба у Каталонији од почетка кризе, која је у петак званично прогласила независност.

Каталонски парламент је прогласио независност, после чега је Сенат Парламента Шпаније одобрио предлог да Влада преузме контролу над покрајином, а те мере предвиђају и смењивање каталонске владе. 

Реал, који се сматра симболом шпанског друштва, предузео је мере предострожности уочи пута, укључујући и то што играче неће превозити клупски аутобус. 

"Играћемо наш фудбал и нећемо мислити о другим стварима. Ништа нећу тражити од навијача. Ми размишљамо о утакмици. Надамо се да ће бити добар меч и ништа више од тога", рекао је Зидан. 

Он је навео да играчи нису забринути за своју безбедност у Ђирони, граду који се налази 99 километара североисточно од Барселоне. 

"Не бринемо због Каталоније, пошто ће безбедност бити каква је увек и била", додао је Зидан. 

Шпански медији су спекулисали да би утакмица могла да буде отказана због тренутне политичке ситуације, али те наводе одбацила је управа Ђироне. 

"То је фудбалска утакмица и уверени смо да се ништа неће догодити. Реал Мадрид ће бити лепо дочекан и поштован. То је за нас историјска утакмица. То ће бити први пут да Реал игра на нашем стадиону у првенству", рекао је председник Ђироне Делфи Гели.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар