Real prvi gostuje u ''nezavisnoj Kataloniji''!

Trener Real Madrida Zinedin Zidan rekao je da će se njegovi igrači koncentrisati samo na fudbal i svoju igru, u prvenstvenoj utakmici protiv katalonske Đirone.

Fudbal 28.10.2017 | 08:15
Real prvi gostuje u ''nezavisnoj Kataloniji''!
Real u nedelju od 16.15 časova igra protiv Đirone i to će biti prvo gostovanje "kraljevskog" kluba u Kataloniji od početka krize, koja je u petak zvanično proglasila nezavisnost.

Katalonski parlament je proglasio nezavisnost, posle čega je Senat Parlamenta Španije odobrio predlog da Vlada preuzme kontrolu nad pokrajinom, a te mere predviđaju i smenjivanje katalonske vlade. 

Real, koji se smatra simbolom španskog društva, preduzeo je mere predostrožnosti uoči puta, uključujući i to što igrače neće prevoziti klupski autobus. 

"Igraćemo naš fudbal i nećemo misliti o drugim stvarima. Ništa neću tražiti od navijača. Mi razmišljamo o utakmici. Nadamo se da će biti dobar meč i ništa više od toga", rekao je Zidan. 

On je naveo da igrači nisu zabrinuti za svoju bezbednost u Đironi, gradu koji se nalazi 99 kilometara severoistočno od Barselone. 

"Ne brinemo zbog Katalonije, pošto će bezbednost biti kakva je uvek i bila", dodao je Zidan. 

Španski mediji su spekulisali da bi utakmica mogla da bude otkazana zbog trenutne političke situacije, ali te navode odbacila je uprava Đirone. 

"To je fudbalska utakmica i uvereni smo da se ništa neće dogoditi. Real Madrid će biti lepo dočekan i poštovan. To je za nas istorijska utakmica. To će biti prvi put da Real igra na našem stadionu u prvenstvu", rekao je predsednik Đirone Delfi Geli.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar