Ригорозне мјере шпанске владе

Шпанска влада преузела је прве кораке за одговор на ситуацију у Каталонији тиме што је распустила регионални парламент, сменила владу и шефа полиције, рекао је шпански премијер Маријано Рахој.

Свијет 27.10.2017 | 21:38
Ригорозне мјере шпанске владе
Рахој је додао да ће у Каталонији бити одржани избори 21. децембра.

Он је додао да је проглашење независности Каталоније нелегално.

Рахој је најавио да ће министри у централној влади преузети овлашћења каталонске администрације, пренео је Ројтерс.

Како преноси Вангвардија, шпанска влада је сменила каталонског лидера Карлеса Пуџдемона, потпредседника Ориола Жункераса и све чланове владе.

Рахој је после састанка кабинета рекао да ће бити затворена каталонска дипломатска представништва, која су последњих година отворена у Њујорку, Лондону и Паризу, као и да ће бити отпуштени каталонски представници у Бриселу и Мадриду.

"Никада нисмо желилил да дођемо до ове тачке", рекао је Рахој и додао да је циљ да се Каталонија врати у нормално и легално стање што је пре могуће, пренео је АП.

Претходно је Шпански сенат одобрио је влади у Мадриду да успостави директну контролу над Каталонијом, односно да активира члан 155 устава.

Каталонски парламент прогласио је данас тајним гласањем независност каталонске републике.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Глобал зитизен

27.10.2017 20:09

Тако то раде озбиљне дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

27.10.2017 20:26

Није ствар дали је озбиљна Дрзава или не,него је ствар које подрзава,а нас са Косовом нико није подрзавао него нас и бонбардовао сто смо своје бранили.Нису арсини исти за све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са

27.10.2017 21:08

Пробуди се. Свијет није праведан свијет. Свијет је саткан од интереса и закона јацег. ПРЕСТАНИ ДА ГЛУМИС ЗРТВУ. УВИЈЕК СЕ ИМА ДВИЈЕ СТРАНЕ МЕДАЉЕ. ТВОЈ НАРОД КАО И ОСТАЛИ НАРОДИ СУ ПРЕЗИВЈЕЛИ ТРАГЕДИЈЕ, КАО И МНОГЕ ЗЛОЦИНЕ.

Name

за Зоки

27.10.2017 21:18

Засто је прије тога Милосевиц укинуо АП Косово и аутоматски постављао кадрове који су у њрговој слузби а Каталонија је практицно имала све и зато це сада све изгубити.

Name

мравојед

28.10.2017 05:36

То су тразили то су и добили, А косово је било ок.

ОДГОВОРИТЕ