Зајец: Грци и Срби су повезани, али према Хрватима су ОК!

Велимир Зајец, чувени хрватски фудбалер, рекао је пред бараж за СП у којем ће играти Хрватска и Грчка, да су Грци увек били коректни према њима.

Фудбал 01.11.2017 | 15:00
Зајец: Грци и Срби су повезани, али према Хрватима су ОК!
Упркос великој повезаности Срба и Грка, Зајец истиче да су они увек били "Ок" према њима.

Зајец је велики део живота провео у Грчкој, пошто је као играч наступао за Панатинаикос од 1984-1988, док је био и тренер и спортски директор овог грчког клуба.

"Има пуно сличности, има и код њих те дозе недисциплине, ту смо ми чак нешто квалитетнији од њих. Слични смо по томе што је и Грчка прелепа као и Хрватска, али они су је прилично обезвредили, политика и политичари су је практички довели на руб срама. Сад се полако извлаче, излазе из оне ружне зоне у којој су се нашли. Иначе, они су врло темпераментан народ и нису нерадници, раде пуно они и спретни су, поготову су спретни трговци. Кад их упознаш, они су ОК. Па и према нама су ОК, цене Хрвате. Иако имају своју повезаност са Србијом, они су према Хрватској увек били коректни", рекао је Зајец за "Вечерњи лист". 

Навијачи Панатинаикоса су блиски са присталацама Динама из Загреба, "Бад Блуе Боyс". 

"Јесу, као што су навијачи Олимпијакоса блиски с навијачима Црвене звезде, ПАОК с Партизаном", истакао је Зајец. 

Иако Зајец напомиње да су Грци и Хрвати у "ОК" односима, претходна гостовања Хрватске у овој земљи нису добро прошла, пошто су избијали велики инциденти.

Када је реч о баражу, Зајец истиче да Хрватска није хтела Грчку да добије, али исто тако ни Грчка није желела њих.

"Моја Грчка? Па добро, на некакав начин је и моја, тамо и сад проводим пола свог времена. А квалификације, па мислим да ни ми нисмо хтели Грке, али ни Грчка није хтела нас за противнике. То су увек биле тешке утакмице у којима засад Грци стоје мало боље у међусобном односима, али мислим да је Хрватска фаворит, не у великим процентима. Нема великих проценатау фудбалу, видимо сваки дан да се у њему догађају велика изненађења, али кад анализирамо и играче и све остало, онда смо ми ипак доминантни", проценио је Зајец.

Грчка игра помало досадан и дефанзиван фудбал јер знају да не поседују толики квалитет, сматра легендарни југословенски фудбалер.

"Играју тако јер су свесни да немају квалитету за другачији фудбал па све покушавају решити тактички. То је њихова филозофија, сјајно проуче противника, сецирају га и онда блокирају, неретко играју “фластер” на поједине играче. Слично је и с клубовима, није Олимпијакос “растурио” Ријеку, иако он ове године није тако јак као пре. Али у њиховом је менталитету тај дефензивни блок, добар и организован, игра без пуно ризика", рекао је Велимир Зајец.

Утакмица између Хрватске и Грчке на програму је 9. новембра, док се реванш игра три дана касније.

Европски бараж за Светско првенство:

Први меч 9.11, реванш 12.11:
Северна Ирска – Швајцарска
Хрватска – Грчка

Први меч 11.11, реванш 14.11:
Данска – Република Ирска

Први меч 10.11, реванш 13.11:
Шведска – Италија

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар