БиХ има дефинисан правни оквир

Министар безбједности БиХ Драган Мектић рекао је у Софији да БиХ има дефинисан правни и институционални оквир за борбу против тероризма, те да су сви држављани БиХ, који су се вратили са страних ратишта осуђени или је у току поступак процесуирања.

Босна и Херцеговина 27.10.2017 | 22:10
БиХ има дефинисан правни оквир
Мектић учествује на конференцији министара унутрашњих послова западног Балкана и ЕУ који разговарају о кључним безбједносним изазовима и будућој сарадњи у области борбе против тероризма и радикализације, миграција и спречавања илегалне трговине оружјем.

Он је учеснике упознао о активностима које у том правцу спроводи БиХ и изнио очекивања од будуће сарадње земаља региона и ЕУ.

Наводећи да БиХ има дефинисан правни и институционални оквир за борбу против тероризма, те да су сви држављани БиХ, који су се вратили са страних ратишта осуђени или је у току поступак процесуирања, Мектић је рекао да очекује још интензивнију подршку ЕУ у програмима превенције, рехабилитације и реинтеграције.

Када је ријеч о илегалној миграцији фокус министара унутрашњих послова био је на борби против кријумчарења миграната, јер овај безбједносни изазов повлачи за собом бројне негативне посљедице попут организованих криминалних група, које се баве кријумчарењем миграната, али и доводе у опасност те особе.

Мектић је истакао да питање миграција и управљања границом и даље остаје на врху приоритета БиХ, додајући да је у овој години уочен тренд повећања броја илегалних миграната, што указује да је БиХ постала дијелом алтернативна рута кроз регион, саопштено је из Министарства безбједности БиХ.

Министарски форум о правосуђу и унутрашњим пословима ЕУ-западни Балкан, одржава се једном годишње и служи као платформа за упознавање о активностима и резултатима у области унутрашњих послова и правосуђа, те дефинисању будућих праваца сарадње.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

мм

27.10.2017 12:04

Ко га препаде ? Види га.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛИк

27.10.2017 12:31

Неко ставио огледало преко пута...

Name

ро

27.10.2017 13:10

Лик за ЧАРОБЊАК ИЗ ОЗА

Name

тосиба

27.10.2017 17:33

Велики цовјек све похвале да га нема требало га је измислити!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

камелеон

28.10.2017 12:51

Интелектуални и морални капацитет министра је за научно истраживање. Риједак примјерак овакве врсте на овом подручју.

ОДГОВОРИТЕ