BiH ima definisan pravni okvir

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić rekao je u Sofiji da BiH ima definisan pravni i institucionalni okvir za borbu protiv terorizma, te da su svi državljani BiH, koji su se vratili sa stranih ratišta osuđeni ili je u toku postupak procesuiranja.

Bosna i Hercegovina 27.10.2017 | 22:10
BiH ima definisan pravni okvir
Mektić učestvuje na konferenciji ministara unutrašnjih poslova zapadnog Balkana i EU koji razgovaraju o ključnim bezbjednosnim izazovima i budućoj saradnji u oblasti borbe protiv terorizma i radikalizacije, migracija i sprečavanja ilegalne trgovine oružjem.

On je učesnike upoznao o aktivnostima koje u tom pravcu sprovodi BiH i iznio očekivanja od buduće saradnje zemalja regiona i EU.

Navodeći da BiH ima definisan pravni i institucionalni okvir za borbu protiv terorizma, te da su svi državljani BiH, koji su se vratili sa stranih ratišta osuđeni ili je u toku postupak procesuiranja, Mektić je rekao da očekuje još intenzivniju podršku EU u programima prevencije, rehabilitacije i reintegracije.

Kada je riječ o ilegalnoj migraciji fokus ministara unutrašnjih poslova bio je na borbi protiv krijumčarenja migranata, jer ovaj bezbjednosni izazov povlači za sobom brojne negativne posljedice poput organizovanih kriminalnih grupa, koje se bave krijumčarenjem migranata, ali i dovode u opasnost te osobe.

Mektić je istakao da pitanje migracija i upravljanja granicom i dalje ostaje na vrhu prioriteta BiH, dodajući da je u ovoj godini uočen trend povećanja broja ilegalnih migranata, što ukazuje da je BiH postala dijelom alternativna ruta kroz region, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Ministarski forum o pravosuđu i unutrašnjim poslovima EU-zapadni Balkan, održava se jednom godišnje i služi kao platforma za upoznavanje o aktivnostima i rezultatima u oblasti unutrašnjih poslova i pravosuđa, te definisanju budućih pravaca saradnje.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

mm

27.10.2017 12:04

Ko ga prepade ? Vidi ga.

ODGOVORITE
Name

LIk

27.10.2017 12:31

Neko stavio ogledalo preko puta...

Name

ro

27.10.2017 13:10

Lik za ČAROBNJAK IZ OZA

Name

tosiba

27.10.2017 17:33

Veliki covjek sve pohvale da ga nema trebalo ga je izmisliti!!!

ODGOVORITE
Name

kameleon

28.10.2017 12:51

Intelektualni i moralni kapacitet ministra je za naučno istraživanje. Rijedak primjerak ovakve vrste na ovom području.

ODGOVORITE