Лацио је на великим мукама...!

Стигла понуда од 80. 000. 000 евра за Имобилеа! Поред Сергеја Милинковић Савића, Лацио се бори да задржи и најбољег стрелца.

Фудбал 30.10.2017 | 13:00
Лацио је на великим мукама...!
Лацио има чудесан старт сезоне. Најбољи у историји! Бољи чак него и у сезонама када је био првак. Небескоплави играју сјајан фудбал и побеђују,  а њиховим играчима цена вртоглаво скаче. Док се пола Европе отима за нашег Сергеја Милинковић Савића, Римљани ће морати да припазе и на најбољег стрелца Ћира Имобилеа.

Из Кине је стигла понуда вредна невероватних 80.000.000 евра за италијанског нападача! Заинтересовани клуб је Шангај СИПГ који је до сада већ померао границе бомбастичним трансферима Бразилаца Хулка и Оскара, а скупо је плаћен и њихов земљак Елексон. Екипу са клупе предводи Андре Виљас Воаш, а игра још и ветеран Рикардо Карваљо.

Очигледно да у Шангају планирају да се растану са једним од четворице странаца и да на његово место доведу Имобилеа који игра сезону из снова. Италијански нападач је постигао 13 голова на 10 првенствених мечева и на добром је путу да чак и надмаши сезону када је био први стрелац лиге у Торину.

Имобиле је потпуно оживео каријеру у Лацију после неуспешних епизода у Борусији Дортмунд и Севиљи. Лацио га је Севиљи платио само 8.500.000 евра, а сада може да заради скоро десетоструко више. Шангај СИПГ је још пре неколико недеља понудио Лацију 70.000.000 евра за Имобилеа, али је одбијен. Међутим, то није обесхрабрило Кинезе и вратили су се 10.000.000 евра већом понудом.

Што се тиче Имобилеа, њему нуде дупло већи уговор од оног који има у Лацију. Шангај је спреман да му плаћа 6.000.000 евра годишње. Недавно је продужио уговор са Лацијом до 2022. за плату од 3.000.000 евра годишње. Међутим, то и није велики новац за кинеске услове. Например, Имобилеов земљак Грацијано Пеле у Шандонгу зарађује 15.000.000 евра по сезони.

Ипак, мало је вероватно да ће Лацио и Имобиле прихватити ову понуду Кинеза. Поготово неће у јануару јер имају сјајну сезону. Лацио се бори за Лигу шампиона, Имобиле за титулиу првог стрелца и место стартера у репрезентацији ако се Италија пласира на Мундијал у Русију. До следећег лета. Лотито нема намеру да продаје своју ударну иглу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар