Lacio je na velikim mukama...!

Stigla ponuda od 80. 000. 000 evra za Imobilea! Pored Sergeja Milinković Savića, Lacio se bori da zadrži i najboljeg strelca.

Fudbal 30.10.2017 | 13:00
Lacio je na velikim mukama...!
Lacio ima čudesan start sezone. Najbolji u istoriji! Bolji čak nego i u sezonama kada je bio prvak. Nebeskoplavi igraju sjajan fudbal i pobeđuju,  a njihovim igračima cena vrtoglavo skače. Dok se pola Evrope otima za našeg Sergeja Milinković Savića, Rimljani će morati da pripaze i na najboljeg strelca Ćira Imobilea.

Iz Kine je stigla ponuda vredna neverovatnih 80.000.000 evra za italijanskog napadača! Zainteresovani klub je Šangaj SIPG koji je do sada već pomerao granice bombastičnim transferima Brazilaca Hulka i Oskara, a skupo je plaćen i njihov zemljak Elekson. Ekipu sa klupe predvodi Andre Viljas Voaš, a igra još i veteran Rikardo Karvaljo.

Očigledno da u Šangaju planiraju da se rastanu sa jednim od četvorice stranaca i da na njegovo mesto dovedu Imobilea koji igra sezonu iz snova. Italijanski napadač je postigao 13 golova na 10 prvenstvenih mečeva i na dobrom je putu da čak i nadmaši sezonu kada je bio prvi strelac lige u Torinu.

Imobile je potpuno oživeo karijeru u Laciju posle neuspešnih epizoda u Borusiji Dortmund i Sevilji. Lacio ga je Sevilji platio samo 8.500.000 evra, a sada može da zaradi skoro desetostruko više. Šangaj SIPG je još pre nekoliko nedelja ponudio Laciju 70.000.000 evra za Imobilea, ali je odbijen. Međutim, to nije obeshrabrilo Kineze i vratili su se 10.000.000 evra većom ponudom.

Što se tiče Imobilea, njemu nude duplo veći ugovor od onog koji ima u Laciju. Šangaj je spreman da mu plaća 6.000.000 evra godišnje. Nedavno je produžio ugovor sa Lacijom do 2022. za platu od 3.000.000 evra godišnje. Međutim, to i nije veliki novac za kineske uslove. Naprimer, Imobileov zemljak Gracijano Pele u Šandongu zarađuje 15.000.000 evra po sezoni.

Ipak, malo je verovatno da će Lacio i Imobile prihvatiti ovu ponudu Kineza. Pogotovo neće u januaru jer imaju sjajnu sezonu. Lacio se bori za Ligu šampiona, Imobile za tituliu prvog strelca i mesto startera u reprezentaciji ako se Italija plasira na Mundijal u Rusiju. Do sledećeg leta. Lotito nema nameru da prodaje svoju udarnu iglu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar