НБА: Грифин за побједу уз сирену, нова повреда Клиперса!

Теодосићев тим стигао је до победе у Портланду тројком у последњој секунди, али. . .

Кошарка 27.10.2017 | 09:45
НБА: Грифин за побједу уз сирену, нова повреда Клиперса!
Крис Пол у Хјустону, Милош Теодосић "у гипсу" - Лос Анђелес Клиперси у серији!

Четврту победу у исто толико мечева од старта сезоне, ослабљени састав из Ел-Еја остварио је тројком Блејка Грифина у Орегону која је уз звук сирене "ушла као кап" за 103:104 док су залеђени навијачи и кошаркаши Портланд Трејблејзерса тражили једни друге погледом.

Од претходне ноћи, у којој је у акцији био и Богдан Богдановић, непоражени у НБА лиги остали су само још Клиперси и Сан Антонио Спарси.

Ипак, пре било чега, требало би рећи да је тренер овог тима, Док Риверс, можда на одређено време изгубио и Остина Риверса, бека који је у претходне две утакмице заменио Теодосића у стартној постави, након што је борбени бек доживео повреду прста десне, шутерске руке.

Изгледало је болно и Остин је послат на магнентну резонанцу, али је мало вероватно да ће тим морати да наступа без њега у наредном периоду. Оно што ће свакако бити проблем је техника шута са можда и поломљеним малим прстом…

Риверс је у мечу са Блејзерсима искористио петорицу резервиста, од којих су само Лу Вилијамс и Весли Џонсон играли више од девет минута, па би умор могао да буде проблем за екипу која је до скора 4-0 дошла са три убедљиве и једном драматичном победом након које је збирна кош-разлика "пала" на 19,2 поена у плусу.

Најзаслужнији за нову победу свакако је био Грифин, не само због тројке која је решила меч, већ и због игре у последњој четвртини у којој је убацио 16 од 25 поена! Екипе су се шест пута смењивале у вођству у последња два минута игре, што довољно говори колико је публика уживала иако је гостујући тим на крају славио победу.

Деандре Џордан убацио је седам поена, али сакупио 18 скокова, док су значајне роле имали Данило Галинари и Риверс са по 16 поена.

Дамијан Лилард повукао је Портланд у трећој четвртини са 14 од 25 поена постигнутих у тој деоници, али му је на крају понестало снаге. То је покушао да надокнади Си-Џеј Мекалум који је стигао до 23 поена, али ту и стао - промашио је слободно бацање на пет секунди пре краја и пропустио прилику да тиму обезбеди бар продужетак, јер би у том случају Грифинова тројка значила само изједначење.

Ниједан тим није имао више од пет поена предности у четвртој четвртини, коју су Клиперси "изгурали" иако су стартери играли збирно 190 минута у победи над Јутом Џез и 184 у мечу са Портландом.

Риверс неће имати превише времена да одмори екипу, утолико што већ у ноћи између суботе и недеље у "Стејплс центар" стижу Детроит Пистонси за које би тек требало да заигра наш Бобан Марјановић.

Резултати:

Чикаго - Атланта 91:86
/Лопез 16, 8 ск, 4 ас - Белинели 23, 2 ск, 2 ас/

Мемфис - Далас 96:91
/Гасол 25, 13 ск, 3 ас - Барнс 22, 11 ск/

Милвоки - Бостон 89:96
/Адетокунбо 28, 10 ск, 7 ас - Хорфорд 27, 9 ск, 4 ас/

Портланд - Л. А. Клиперс 103:104
/Лилард 25, 2 ск, 6 ас - Грифин 25, 8 ск, 5 ас/

Сакраменто - Њу Орлеанс 106:114
/Рендолф 13, 9 ск, 3 ас - Казинс 41, 23 ск, 6 ас/

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар