NBA: Grifin za pobjedu uz sirenu, nova povreda Klipersa!

Teodosićev tim stigao je do pobede u Portlandu trojkom u poslednjoj sekundi, ali. . .

Košarka 27.10.2017 | 09:45
NBA: Grifin za pobjedu uz sirenu, nova povreda Klipersa!
Kris Pol u Hjustonu, Miloš Teodosić "u gipsu" - Los Anđeles Klipersi u seriji!

Četvrtu pobedu u isto toliko mečeva od starta sezone, oslabljeni sastav iz El-Eja ostvario je trojkom Blejka Grifina u Oregonu koja je uz zvuk sirene "ušla kao kap" za 103:104 dok su zaleđeni navijači i košarkaši Portland Trejblejzersa tražili jedni druge pogledom.

Od prethodne noći, u kojoj je u akciji bio i Bogdan Bogdanović, neporaženi u NBA ligi ostali su samo još Klipersi i San Antonio Sparsi.

Ipak, pre bilo čega, trebalo bi reći da je trener ovog tima, Dok Rivers, možda na određeno vreme izgubio i Ostina Riversa, beka koji je u prethodne dve utakmice zamenio Teodosića u startnoj postavi, nakon što je borbeni bek doživeo povredu prsta desne, šuterske ruke.

Izgledalo je bolno i Ostin je poslat na magnentnu rezonancu, ali je malo verovatno da će tim morati da nastupa bez njega u narednom periodu. Ono što će svakako biti problem je tehnika šuta sa možda i polomljenim malim prstom…

Rivers je u meču sa Blejzersima iskoristio petoricu rezervista, od kojih su samo Lu Vilijams i Vesli Džonson igrali više od devet minuta, pa bi umor mogao da bude problem za ekipu koja je do skora 4-0 došla sa tri ubedljive i jednom dramatičnom pobedom nakon koje je zbirna koš-razlika "pala" na 19,2 poena u plusu.

Najzaslužniji za novu pobedu svakako je bio Grifin, ne samo zbog trojke koja je rešila meč, već i zbog igre u poslednjoj četvrtini u kojoj je ubacio 16 od 25 poena! Ekipe su se šest puta smenjivale u vođstvu u poslednja dva minuta igre, što dovoljno govori koliko je publika uživala iako je gostujući tim na kraju slavio pobedu.

Deandre Džordan ubacio je sedam poena, ali sakupio 18 skokova, dok su značajne role imali Danilo Galinari i Rivers sa po 16 poena.

Damijan Lilard povukao je Portland u trećoj četvrtini sa 14 od 25 poena postignutih u toj deonici, ali mu je na kraju ponestalo snage. To je pokušao da nadoknadi Si-Džej Mekalum koji je stigao do 23 poena, ali tu i stao - promašio je slobodno bacanje na pet sekundi pre kraja i propustio priliku da timu obezbedi bar produžetak, jer bi u tom slučaju Grifinova trojka značila samo izjednačenje.

Nijedan tim nije imao više od pet poena prednosti u četvrtoj četvrtini, koju su Klipersi "izgurali" iako su starteri igrali zbirno 190 minuta u pobedi nad Jutom Džez i 184 u meču sa Portlandom.

Rivers neće imati previše vremena da odmori ekipu, utoliko što već u noći između subote i nedelje u "Stejpls centar" stižu Detroit Pistonsi za koje bi tek trebalo da zaigra naš Boban Marjanović.

Rezultati:

Čikago - Atlanta 91:86
/Lopez 16, 8 sk, 4 as - Belineli 23, 2 sk, 2 as/

Memfis - Dalas 96:91
/Gasol 25, 13 sk, 3 as - Barns 22, 11 sk/

Milvoki - Boston 89:96
/Adetokunbo 28, 10 sk, 7 as - Horford 27, 9 sk, 4 as/

Portland - L. A. Klipers 103:104
/Lilard 25, 2 sk, 6 as - Grifin 25, 8 sk, 5 as/

Sakramento - Nju Orleans 106:114
/Rendolf 13, 9 sk, 3 as - Kazins 41, 23 sk, 6 as/

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar