"Секс афера" тресе технологију

Запослени у Студентској служби Технолошког факултета Универзитета у Бањалуци затражио је боловање након што је “испливало” како се односио према студенткињама.

Република Српска 27.10.2017 | 08:31
"Секс афера" тресе технологију
Студентске службе Технолошког факултета Универзитета у Бањалуци Владимир Балабан тражио је од студенткиња да га љубе како би пријавио њихове испите.

Балабан је и раније имао сличне испаде на другим факултетима, а сада су га за узнемиравање и непримерене поруке оптужиле студенткиње.
- Узимао је наше бројеве телефона из наших докумената и слао нам свакакве поруке. Био је непријатан када смо пријављивале испите и одавао је утисак као да нам се набацује, а реч је о човјеку који нам може бити отац. Од једне колегинице је тражио да га пољуби како би јој пријавио испит. Једна девојка жалила се професорима, а касније и декану - испричала је једна од студенткиња.

Она је додала да су студенткиње одштампале све поруке које им је Балабан слао и предале их у Деканат. Надају се да ће то бити довољан доказ и да ће му неко стати на пут.

Оптужбе, кажу радници на овом факултету, веома су јаке. Неке студенткиње су навеле да се Балабан није заустављао на порукама и пољупцима, него је покушавао да уради и „нешто озбиљније“.

Према првим информацијама, студенткиње су намеравале да Балабана пријаве полицији, али су одустале након што је на њих неко наводно извршио притисак.

- Било је и раније притужби на њега, а једном смо га јавно опоменули и нагласили да би најмањи прекршај даље значио да ће добити отказ. Прикупљамо доказе и идемо ка процедури за дисциплинску комисију. Због свега што је починио, логично је да му слиједи отказ - рекла је декан Технолошког факултета Љиљана Вукић.

- Очигледно је да се ради о проблематичном човеку којег је овом факултету доделио Универзитет. Балабан тренутно није на послу, само је доставио дознаку за боловање. Неопходно је оваквом понашању стати украј. Нећу му дозволити да се врати у ову установу – казала је Вукић.

(Новости)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

полицајац

27.10.2017 06:36

Видио човјек како се понашају и поједини професори а и неке студентице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

спира

27.10.2017 16:20

Шпирицев колега ниста бољи

Name

Веле банкар

27.10.2017 06:51

Док је била државна банка бивша бањалучка банка Велимир Балабан је био једно вријеме неки шеф у служби за кредите правних лица.Сјећам га се он и његов другар из канцеларије стално су били на путу.Касније када је банка била приватизована није се дуго задржао негдје је отишао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сд

27.10.2017 06:54

А сто , је ли неки проблем?..А кад је кокосар министар Скрбиц заказивао полагање испита у канцеларији у згради владе то је било ок..или то као није за јавност ..хајде молим вас, овај јадник је колатерала циста, па вецина студентица и саме намецу професорима тијело за оцјену, о цему прицамо!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да се зна..

27.10.2017 07:45

Апропо '..канцеларије у згради владе..', треба знати да у саставу министарског кабинета има и соба са лежајем, фотеље, столић, фрижидер. Да се министар има гдје одморити, предахнути и окријепити током напорног рада. Има и купатило, гдје се може освјежити. Све је то врло уредно опремљено, нагиње луксузу чак.

Name

Донбас

27.10.2017 15:35

"Да се зна", ту се вјероватно бране докторске дисертације, мора све бити на нивоу.

Name

Грррко

09.11.2017 05:01

Потписујем. Другар му се звао Владимир Руцнов.

Name

Игор

27.10.2017 07:24

Ко не воли каранфиле не треба ни да зиви . хахаххахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

сања

27.10.2017 19:12

Велимир сигурно није напаствовао студентице,ко зна ста се крије иза овога,увијек се према зенама односио с постовањем,да га не познајем мозда бих повјеровала у ову прицу,какве ли су само те студентице да ми је знати.

Name

Адвокат

29.10.2017 12:44

Куд бас на Технолоском факултету,студенти-це су сигурно интелигентни(е).Да је бар на ДИФ-у!Ван памети ко је све запослен у дрзавним институцијама.

ОДГОВОРИТЕ