"Seks afera" trese tehnologiju

Zaposleni u Studentskoj službi Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci zatražio je bolovanje nakon što je “isplivalo” kako se odnosio prema studentkinjama.

Republika Srpska 27.10.2017 | 08:31
"Seks afera" trese tehnologiju
Studentske službe Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Vladimir Balaban tražio je od studentkinja da ga ljube kako bi prijavio njihove ispite.

Balaban je i ranije imao slične ispade na drugim fakultetima, a sada su ga za uznemiravanje i neprimerene poruke optužile studentkinje.
- Uzimao je naše brojeve telefona iz naših dokumenata i slao nam svakakve poruke. Bio je neprijatan kada smo prijavljivale ispite i odavao je utisak kao da nam se nabacuje, a reč je o čovjeku koji nam može biti otac. Od jedne koleginice je tražio da ga poljubi kako bi joj prijavio ispit. Jedna devojka žalila se profesorima, a kasnije i dekanu - ispričala je jedna od studentkinja.

Ona je dodala da su studentkinje odštampale sve poruke koje im je Balaban slao i predale ih u Dekanat. Nadaju se da će to biti dovoljan dokaz i da će mu neko stati na put.

Optužbe, kažu radnici na ovom fakultetu, veoma su jake. Neke studentkinje su navele da se Balaban nije zaustavljao na porukama i poljupcima, nego je pokušavao da uradi i „nešto ozbiljnije“.

Prema prvim informacijama, studentkinje su nameravale da Balabana prijave policiji, ali su odustale nakon što je na njih neko navodno izvršio pritisak.

- Bilo je i ranije pritužbi na njega, a jednom smo ga javno opomenuli i naglasili da bi najmanji prekršaj dalje značio da će dobiti otkaz. Prikupljamo dokaze i idemo ka proceduri za disciplinsku komisiju. Zbog svega što je počinio, logično je da mu slijedi otkaz - rekla je dekan Tehnološkog fakulteta Ljiljana Vukić.

- Očigledno je da se radi o problematičnom čoveku kojeg je ovom fakultetu dodelio Univerzitet. Balaban trenutno nije na poslu, samo je dostavio doznaku za bolovanje. Neophodno je ovakvom ponašanju stati ukraj. Neću mu dozvoliti da se vrati u ovu ustanovu – kazala je Vukić.

(Novosti)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

policajac

27.10.2017 08:36

Vidio čovjek kako se ponašaju i pojedini profesori a i neke studentice.

ODGOVORITE
Name

spira

27.10.2017 18:20

Špiricev kolega nista bolji

Name

Vele bankar

27.10.2017 08:51

Dok je bila državna banka bivša banjalučka banka Velimir Balaban je bio jedno vrijeme neki šef u službi za kredite pravnih lica.Sjećam ga se on i njegov drugar iz kancelarije stalno su bili na putu.Kasnije kada je banka bila privatizovana nije se dugo zadržao negdje je otišao.

ODGOVORITE
Name

sd

27.10.2017 08:54

A sto , je li neki problem?..A kad je kokosar ministar Skrbic zakazivao polaganje ispita u kancelariji u zgradi vlade to je bilo ok..ili to kao nije za javnost ..hajde molim vas, ovaj jadnik je kolaterala cista, pa vecina studentica i same namecu profesorima tijelo za ocjenu, o cemu pricamo!!

ODGOVORITE
Name

Da se zna..

27.10.2017 09:45

Apropo '..kancelarije u zgradi vlade..', treba znati da u sastavu ministarskog kabineta ima i soba sa ležajem, fotelje, stolić, frižider. Da se ministar ima gdje odmoriti, predahnuti i okrijepiti tokom napornog rada. Ima i kupatilo, gdje se može osvježiti. Sve je to vrlo uredno opremljeno, naginje luksuzu čak.

Name

Donbas

27.10.2017 17:35

"Da se zna", tu se vjerovatno brane doktorske disertacije, mora sve biti na nivou.

Name

Grrrko

09.11.2017 06:01

Potpisujem. Drugar mu se zvao Vladimir Rucnov.

Name

Igor

27.10.2017 09:24

Ko ne voli karanfile ne treba ni da zivi . hahahhahahaha

ODGOVORITE
Name

sanja

27.10.2017 21:12

Velimir sigurno nije napastvovao studentice,ko zna sta se krije iza ovoga,uvijek se prema zenama odnosio s postovanjem,da ga ne poznajem mozda bih povjerovala u ovu pricu,kakve li su samo te studentice da mi je znati.

Name

Advokat

29.10.2017 13:44

Kud bas na Tehnoloskom fakultetu,studenti-ce su sigurno inteligentni(e).Da je bar na DIF-u!Van pameti ko je sve zaposlen u drzavnim institucijama.

ODGOVORITE