"Посљедњи напад Макабија је показао колико вјерујем!"

Шта је размрдало црвено-беле у полувремену, како се код Душана Алимпијевића стичу минути и зашто је победа над "Израелцима" посебно важна екипи.

Кошарка 27.10.2017 | 09:30
"Посљедњи напад Макабија је показао колико вјерујем!"
Четврти пут узастопно, а трећи "везани" пут код куће, кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су у четвртак шестоструког освајача Евролиге - Макаби из Тел Авива.

Екипа Душана Алимпијевића одиграла је још један меч на "једну или две лопте" и овог пута се радовала, јер када је било најважније остала је прецизна у нападу и чврста у одбрани.

На истом месту где су већ скидали скалп тима из Тел Авива, црвено-бели су дочекали петак и одмор од напорног ритма (Барселона - Цедевита - Химки - Макаби) са добрим осећајем, због евролигашког скора 2-2.

После меча и драматичног тријумфа, тренер Звезде посебно се осврнуо на завршницу и напад са снимка. Упитан за састав који је у том тренутку чувао кош од Макабија (Лазић, Фелдин, Лазаревић, Добрић, Јовановић), Алимпијевић је рекао:

"Видели сте последњи напад Макабија и која је петорка била на паркету. То вам говори колико имам поверења у те људе", нагласио је млади тренер.

Тај пример искористио је и да објасни свој принцип "зарађивања" минута на терену.

"Нико не добија минуте на утакмицама, а да их на утакмици заслужи. Сви их заслуже на тренингу и то се одрази на утакмицу. Никола Јовановић је данас имао добру реакцију, то је човек који уноси одређену енергију са клупе. Волим људе који знају своје улоге, који схватају да им је можда улога да сачувају, да скоче, да направе фаул. То је добро урадио", додао је Алимпијевић, истакавши пример младог центра.

О Звездиној енергији у другом полувремену говорио је после утакмице и Џејмс Фелдин, индексно најкориснији играч домаћина (26), који је на терену провео 37 минута и 40 секунди.

Дакле, одмарао је само два минута и 20 секунди утакмице.

"Не знам како да објасним шта се десило у паузи. Дошли смо у свлачионицу и овде је нека добра енергија. Добили смо 'супермоћи'. Кренули смо снажно у првих пет минута наставка, веровали смо и ово смо ми код куће, у најбољем издању", рекао је Американац.

Други Звездин стрелац (19 поена) нагласио је да црвено-бели увек морају да играју као у другом делу.

"Морамо да нађемо начин да тако буде увек. Сви играчи су заслужни за ово. Нећу да лажем, био сам мртав уморан на полувремену, али имам неку мотивацију, то нешто у мени, што морам да изнесем на паркет. Било је невероватно видети сву ону енергију у другом делу".

Капитен Звезде, Бранко Лазић није хтео да открије шта се причало у свлачионици у паузи, објаснивши то речима "Шта се овде догоди, овде и остаје".

"Изузетно ми је драго што је на крају испало овако, што нам не дају никакве шансе, а ми успемо да их изненадимо. Заиста ми је драго због ове победе, јер смо заостајали 10 поена, па изашли у другом делу са већом енергијом", рекао је борбени бек, који је провео значајно време чувајући Дешона Томаса, најефикаснијег играча Ефеса.

Играч са најдужим стажом у Звезди посебно је нагласио значај тријумфа оствареног у узбудљивом финишу.

"Драго ми је што смо успели да коначно добијемо у неизвесној завршници - и то највише одбраном и концентрацијом пре свега. После толико утакмица које смо изгубили у неизвесној завршници ово је заиста сјајна ствар за нас и честитам целој екипи на победи", додао је члан бековске линије која је трио Кол-Џексон-Рол свела на 29 поена, упркос просеку већем од 45.

Црвена звезда је тако после турбулентне недеље дочекала три дана без утакмица, за одмор и припрему, јер ће у понедељак играти против МЗТ Скопља у "Пиониру", пред својим навијачима.

Што се тиче Евролиге, Алимпијевићев тим ући ће у меч против Бамберга следећег четвртка са скором 2-2, који ће бар до петка увече имати Жалгирис и - Макаби.

"Потребно је још навијача"

У Арени је у четвртак било 8.230 навијача, а Фелдин је затражио још већу подршку у наредним утакмицама. "Сећам се кад сам овде долазио са 'зеленим' тимом (Панатинаикос). Навијачи су сјајни, дали су нам много енергије, али их очекујем у још већем броју", порука је Американца.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар