"Posljednji napad Makabija je pokazao koliko vjerujem!"

Šta je razmrdalo crveno-bele u poluvremenu, kako se kod Dušana Alimpijevića stiču minuti i zašto je pobeda nad "Izraelcima" posebno važna ekipi.

Košarka 27.10.2017 | 09:30
"Posljednji napad Makabija je pokazao koliko vjerujem!"
Četvrti put uzastopno, a treći "vezani" put kod kuće, košarkaši Crvene zvezde mts savladali su u četvrtak šestostrukog osvajača Evrolige - Makabi iz Tel Aviva.

Ekipa Dušana Alimpijevića odigrala je još jedan meč na "jednu ili dve lopte" i ovog puta se radovala, jer kada je bilo najvažnije ostala je precizna u napadu i čvrsta u odbrani.

Na istom mestu gde su već skidali skalp tima iz Tel Aviva, crveno-beli su dočekali petak i odmor od napornog ritma (Barselona - Cedevita - Himki - Makabi) sa dobrim osećajem, zbog evroligaškog skora 2-2.

Posle meča i dramatičnog trijumfa, trener Zvezde posebno se osvrnuo na završnicu i napad sa snimka. Upitan za sastav koji je u tom trenutku čuvao koš od Makabija (Lazić, Feldin, Lazarević, Dobrić, Jovanović), Alimpijević je rekao:

"Videli ste poslednji napad Makabija i koja je petorka bila na parketu. To vam govori koliko imam poverenja u te ljude", naglasio je mladi trener.

Taj primer iskoristio je i da objasni svoj princip "zarađivanja" minuta na terenu.

"Niko ne dobija minute na utakmicama, a da ih na utakmici zasluži. Svi ih zasluže na treningu i to se odrazi na utakmicu. Nikola Jovanović je danas imao dobru reakciju, to je čovek koji unosi određenu energiju sa klupe. Volim ljude koji znaju svoje uloge, koji shvataju da im je možda uloga da sačuvaju, da skoče, da naprave faul. To je dobro uradio", dodao je Alimpijević, istakavši primer mladog centra.

O Zvezdinoj energiji u drugom poluvremenu govorio je posle utakmice i Džejms Feldin, indeksno najkorisniji igrač domaćina (26), koji je na terenu proveo 37 minuta i 40 sekundi.

Dakle, odmarao je samo dva minuta i 20 sekundi utakmice.

"Ne znam kako da objasnim šta se desilo u pauzi. Došli smo u svlačionicu i ovde je neka dobra energija. Dobili smo 'supermoći'. Krenuli smo snažno u prvih pet minuta nastavka, verovali smo i ovo smo mi kod kuće, u najboljem izdanju", rekao je Amerikanac.

Drugi Zvezdin strelac (19 poena) naglasio je da crveno-beli uvek moraju da igraju kao u drugom delu.

"Moramo da nađemo način da tako bude uvek. Svi igrači su zaslužni za ovo. Neću da lažem, bio sam mrtav umoran na poluvremenu, ali imam neku motivaciju, to nešto u meni, što moram da iznesem na parket. Bilo je neverovatno videti svu onu energiju u drugom delu".

Kapiten Zvezde, Branko Lazić nije hteo da otkrije šta se pričalo u svlačionici u pauzi, objasnivši to rečima "Šta se ovde dogodi, ovde i ostaje".

"Izuzetno mi je drago što je na kraju ispalo ovako, što nam ne daju nikakve šanse, a mi uspemo da ih iznenadimo. Zaista mi je drago zbog ove pobede, jer smo zaostajali 10 poena, pa izašli u drugom delu sa većom energijom", rekao je borbeni bek, koji je proveo značajno vreme čuvajući Dešona Tomasa, najefikasnijeg igrača Efesa.

Igrač sa najdužim stažom u Zvezdi posebno je naglasio značaj trijumfa ostvarenog u uzbudljivom finišu.

"Drago mi je što smo uspeli da konačno dobijemo u neizvesnoj završnici - i to najviše odbranom i koncentracijom pre svega. Posle toliko utakmica koje smo izgubili u neizvesnoj završnici ovo je zaista sjajna stvar za nas i čestitam celoj ekipi na pobedi", dodao je član bekovske linije koja je trio Kol-Džekson-Rol svela na 29 poena, uprkos proseku većem od 45.

Crvena zvezda je tako posle turbulentne nedelje dočekala tri dana bez utakmica, za odmor i pripremu, jer će u ponedeljak igrati protiv MZT Skoplja u "Pioniru", pred svojim navijačima.

Što se tiče Evrolige, Alimpijevićev tim ući će u meč protiv Bamberga sledećeg četvrtka sa skorom 2-2, koji će bar do petka uveče imati Žalgiris i - Makabi.

"Potrebno je još navijača"

U Areni je u četvrtak bilo 8.230 navijača, a Feldin je zatražio još veću podršku u narednim utakmicama. "Sećam se kad sam ovde dolazio sa 'zelenim' timom (Panatinaikos). Navijači su sjajni, dali su nam mnogo energije, ali ih očekujem u još većem broju", poruka je Amerikanca.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar