Бјелица: Показали смо два лица!

Кошаркаш Црвене звезде Милко Бјелица каже да је његов тим показао два лица у победи над Макабијем 87:84.

Кошарка 27.10.2017 | 08:45
Бјелица: Показали смо два лица!
Бјелица додаје да је рецепт за сваку наредну утакмицу игра из другог полувремена када је Звезда сустигла, а онда и престигла резултатски дефицит од 10 поена с полувремена.

"Није лако после два пораза играти овако тешку утакмицу, били смо доста уморни од путовања. Оволико утакмица везаних без тренинга, ипак је ово млада екипа која захтева тренирање, али опет бих честитао момцима", рекао је Бјелица.

Крилни центар Звезде је истакао да се игра његове екипе подигла након

"Изванредна партија, поготово у другом полувремену, два различита лица смо показали. У првом полувремену без неке енергије која нашу игру краси. Срећом сабрали смо се на полувремену, кренули јако у другом, ухватили прикључак и захвалићу навијачима, уз њихову помоћ и тријумфовали на крају".

Бјелица сматра да критеријум суђења није био уједначен у првом полувремену и да је његова екипа играла оптерећена фауловима.

"Мислим да критеријум није био уједначен у првом полувремену, пар пута сам видео на семафору да смо имали по четири фаула, за разлику од њих који нису имали ниједан. Али добро, касније у другом полувремену се то избалансирало колико толико", каже Бјелица.

И сам Бјелица је врло брзо сакупио три личне грешке због чега није много играо у првом делу. Једна од ситуација на коју има примедбу десила се и на минут и десет секунди до краја треће деонице када је подигао руке при шуту Томаса и зарадио четврти фаул.

"Да и то је исто била ситуација где је играч одиграо прљаво, лактом, где сам ја уствари примио ударац и зарадио фаул. Можда с моје стране наивно, мислим да сам одиграо коректно у том тренутку, али то је саставни део спорта", напоменуо је Бјелица који је одиграо одличну трећу четвртину. Црвено-бели су тада и престигли Макаби, а Бјелица је убацио 13 поена.

"Захвалићу мојим саиграчима који су ме налазили у тим ситуацијама за три поена где сам имао отворене шутеве, то сам реализовао. Осетио сам да сам у ритму, узео сам те шутеве и срећом је то ушло. Под кошем су ме удвајали на почетку па нисам могао да развијем своју игру, али смо у другом полувремену направили добар спејсинг и отворили их. И Перо и Тејлор и Лаза су притом одлично читали њихову одбрану", рекао је Бјелица.

Када је прегледао снимке са претходних мечева, жали јер је Звезда губила на неколико лопти и верује да је све лако могло да изгледа доста другачије.

"Кад се осврнем на те утакмице мислим да смо лако могли да забележимо све победе. Види се да је екипа још увек нова, да се налазимо. Ова игра у другом полувремену треба да буде наш рецепт, не смемо да одступамо од тога, 200% сваки играч у сваком моменту да бисмо нашли форму", закључује Бјелица.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар